Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

MNV: Létezik a vagyonkataszter

Létezik az állami vagyonkataszter, a Magyar Állam vagyona 42 ezer milliárd forint - mondta kedden Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója azokra a múlt heti sajtóhírekre reagálva, amelyek szerint komoly gond van az állami vagyon nyilvántartásával, hiányosak a leltárok, így nem lehet tudni, mekkora az állam vagyona.

A keddi sajtóbeszélgetést azért szervezték, hogy bemutassák, létezik a vagyonkataszter - közölte Tátrai Miklós. A vezérigazgató elmondta: a 2008. január 2-án létrejött Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elődszervezeteinek valamennyi nyilvántartását most is működteti. Tavaly év végére létrehoztak egy központi adatbázist, és elkezdték azt a több éves munkát, ami a nyilvántartások pontatlanságainak kijavításához vezet. Tátrai Miklós hangsúlyozta: ahogy azt korábban már nyilvánosságra hozták, a Magyar Állam vagyona összességében 42 ezer milliárd forint. Ezt az elmúlt egy évi munka eredményeként meg tudták állapítani.

A vagyon sok tízezer tételből áll össze, valamennyi tétel a nyilvántartásban egyenként, helyrajzi számmal, illetve azonosító számmal szerepel. A vezérigazgató szerint komoly eredményeket értek el abban a munkában is, ami az állami vagyon értékének vagyonelemenkénti meghatározásához vezet. Tátrai Miklós hozzátette: az ingatlanok egyenkénti felmérése a költségvetési források függvényében történik, ez a felmérés már a részletes, aktuális információk beszerzéséről szól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudnak mit tenni a zsebre dolgozó parkolóőrökkel

Tehetetlen a zsebre dolgozó parkolóőrökkel szemben a rendőrség és a parkolási társaság is. Ez derült… Tovább olvasom