Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

MKFE: Tankoljanak itthon a fuvarozók!

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) a legnagyobb hazai fuvarozóvállalkozásokkal együtt 2010-ben annak érdekében lépett fel és tett vállalást, hogy a magyar vállalkozások hazai üzemanyagkutaknál és ne más európai államokban vásároljanak gázolajat, azaz „hazahozzák" a tankolásaikat.
Számadatokkal bizonyítható, hogy ezt a vállalást a fuvarozók teljesítették. A kormány is betartotta ígéretét és 2011. január 1-jétől bevezette a kereskedelmi gázolajárat, a jövedéki adóból történő 6,50 Ft-os visszatérítéssel, ami gyakorlatilag megegyezik a jelen uniós szabályok adta lehetőségek felső határával.

Az utóbbi időszak néhány megjelent nyilatkozat szerint fuvarozóinknak – a visszatérítés ellenére – még mindig külföldön érdemes üzemanyagot vásárolniuk. Ez a kijelentés a magyar fuvarozók legjellemzőbb útirányában nem felel meg a valóságnak: Ausztria, Szlovákia, Csehország és Németország kútjainál magasabb nettó áron tankolhatnak, mint a hazai nettó ár, különösen, ha a kereskedelmi gázolajár lehetőségét is figyelembe veszik. Ráadásul a hazai olajtársaságok a „nagyfogyasztók" részére kedvezményeket is nyújthatnak a magyarországi kutaknál.

Az MKFE a továbbiakban is az irányban fejti ki tevékenységét, hogy a magyar fuvarozók itthon tankolják járműveiket, ezzel a magyar költségvetés adóbevételeit gyarapítsák – áll a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete közleményében.

Olvasóink írták

  • 1. bősárkányi 2011. január 27. 20:22
    „Ez aztán nevetséges!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülhetetlennek látja a sztrájkot a volános szakszervezet

Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezeti Szövetség (AKSZSZ) szerint elkerülhetetlennek látszik, hogy… Tovább olvasom