Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

MKB: már ma tovább?

Tavaly egyszer sikerült! Akkor az MKB-Euroleasing Sopron nyerni tudott Szibériában, Jekatyerinburgban. Ha ma is sikerül a bravúr, akkor ismét a kontinens nyolc legjobb csapata közé kerül a zöld-sárga együttes.

kosárlabda

Székely Norbert edző és együttese már két nappal a mérkőzés előtt, szerdán este elutazott Oroszországba. Jekatyerinburgban egyébként – bizonyos szempontból – úri dolguk lesz a lányoknak, hiszen 11 óra körül kelnek, délben reggeliznek, éjszaka pedig majd edzenek...
Elég jelentős, négyórás az időeltolódás, az MKB viszont nem próbál akklimatizálódni, saját beosztása szerint teszi kint a dolgát, s készül a mérkőzésre. Jekatyerinburgban a visszavágó magyar idő szerint délután fél ötkor kezdődik, ez helyi idő szerint este fél kilenc.
Székely Norbert előbb a párharc jelenlegi lélektani helyzetéről beszélt: „Azzal, hogy itthon nyertünk, nemcsak egy-nullra vezetünk, hanem a lélektani előny is a miénk. Ellenfelünkön lesz a nyomás, a győzelmi kényszer, nekünk ezt mindenképpen meg kell próbálni kihasználni. Ahhoz pedig túl erős és jó csapat a Jekatyerinburg, hogy mindent az esetleges harmadik összecsapásra tegyünk fel. Nagyon szeretnénk két meccsen letudni a továbbjutást, ki kell használni a lélektani előnyt.”
A keddi 10 pontos soproni sikerrel zárult összecsapás persze nagyon sok szakmai tanulsággal is szolgált. Ezeket felhasználva kell megpóbálni nyerni Jekatyerinburgban s kivívni a továbbjutást. Azzal kapcsolatban, volt-e, amiben meglepetést okozott a soproni összecsapáson az ellenfél, a következőket mondta Székely: „Egy dologban mindenképpen meglepetést okozott a Jekatyerinburg, bevallom, nem gondoltam, hogy ennyire küzdőképes az orosz csapat, s ilyen erős tartása van, most erre is fel kell készülni. Valamint arra, hogy a keménység határáig, sőt akár azon túl is elmennek védekezésben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a városvezetés feljelentésével?

Tovább olvasom