Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Mix

Az amerikás magyar apa és tinédzser fia, Mitch között tovább mélyül a szakadék, amikor egy temetés miatt Magyarországra, Budapestre utaznak. Mitch szülei óhazájában kezdetben úgy érzi magát, mint a partra vetett hal. Szokatlan és váratlan fordulatok mind-mind szinte egyszerre történnek meg vele, hihetetlen pörgésben.
rendező: Steven Lovy

forgatókönyvíró: Steven Lovy, Robert Lovy
operatőr: Vecsernyés János
zene: Tim Kelly, Balkán Fanatik
executive producer: Steven Lovy, Robert Lovy, Cirkó József
látványtervező: Robert Lovy
vágó: Steven Lovy

szereplő(k):
Alex Weed (Mitch Banko)
Kulka János (Peter Banko)
Gryllus Dorka (Bea)
Koós Olga (Klára, Mitch nagymamája)
Kolovratnik Krisztián (Csaba)
Rudolf Péter (Zoltán)
Csákányi Eszter
Mandy Bright
Vajdai Vilmos
Némethy Ferenc
Jáki Béla

A film sztorija

A Mix című filmben az amerikás magyar apa (Kulka János) és tinédzser fia, Mitch (Alex Weed) között tovább mélyül a generációkat elválasztó szakadék, amikor egy temetés miatt Magyarországra, Budapestre utaznak. Mitch szülei Óhazájában kezdetben úgy érzi magát, mint a partra vetett hal. Miközben minden igyekezetével azon van, hogy időben visszaérjen az Egyesült Államokba, a los angelesi jövője szempontjából elengedhetetlenül fontos Dee Jay meghallgatásra, belekeveredik a budapesti éjszakába. Szokatlan és váratlan fordulatok - nagymama, partyk, átverés, a 10.000 km távolból keresett szerelem, Bea (Gryllus Dorka) váratlan felbukkanása - mind-mind szinte egyszerre történnek meg vele, hihetetlen pörgésben.

Mikor lekési a repülőgépet, teljesen magára marad egy számára
ismeretlen, vad országban, amelynek a nyelvét sem beszéli. Mitch-nek csak néhány napja van, hogy összeszedje az új repülőjegyre a pénzt. Az az ötlete támad, hogy a pénzt egy óriási Buli szervezéséből szerzi meg. Ahogy a bulira készülnek, Mitch és Bea egyre közelebb kerül egymáshoz, amit Bea pasija, a pornócsászárnak (Rudolf Péter) dolgozó fotós Csaba (Kolovratnik Krisztián) természetesen rossz szemmel néz. A Buli estéjén Mitch álmai beteljesülését várja... de nem ez történik... További bonyodalmak adódnak...

A porno-alvilággal a háttérben és a Balkán Fanatik kirobbanó erejű zenéjével a Mix friss hangvétellel, egy amerikai srác szemével mutatja meg Budapest keményebb, karcosabb oldalát. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Sőregi Melinda

"A rendező, (az amerikai származású) Steven Lovy naiv amerikai sémát valósít meg filmjében, egy modern mesét, amit realisztikus történetnek, vérvalóságnak álcáz. A főszereplő fiút minden baj eléri itt nálunk: ellopják a pénzét, apja nélküle utazik vissza Amerikába. Mégis talpra áll, dj-ként dolgozni kezd és meseszerűen jóra fordul a sorsa. A gonoszok elnyerik persze méltó büntetésüket, a drogos leszokik a kábítószerről és jó útra tér. Nagyon kilóg a lóláb. Mindenesetre jó felfedezni ismerős budapesti utcarészleteket a filmben és helyenként a zenei anyag (Korai Öröm, Balkan Fanatik) sem megvetendő. A fiút egyetlen szenvedély hajtja, hogy találkozzon álmai nőjével, akit internetes pornó-oldalon látott. Tini-filmek örök témájaként túl kell esnie az első "beavatáson", hogy a szex után a szerelemre is rátaláljon.

"Zenéről, szerelemről, pornóról szól" és "Ez nem sima művészfilm, inkább közönség" - mondja saját művéről Lovy. És valóban: három szóban össze is foglalható, amit látunk. Lecsúszik ez a film, hiszen olyan gyorsan pereg."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert a dévai gyerekekért

A dévai gyerekek ma délután 5 órára érkeznek Győrbe, a hagyományos Szeretet Napokra – hangzott… Tovább olvasom