Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Mit tennének a korrupció ellen?

Mit tennének a korrupció ellen? kérdésünkre megérkeztek a válaszok.

 www.valasztas.kisalfold.hu

Április 1-ei kérdésünk: 
Mit terveznek a falusi kisiskolákkal?


Válaszok a Mit tennének a korrupció ellen? kérdésre:

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út: Ameddig a nagy többség – a nép – épphogy megél, miközben a milliárdos csalók kibújnak minden felelősségre vonás alól, addig életünk a korrupció melegágya. Rendet kell teremteni a gazdasági életben, és rendet az igazságszolgáltatásban. Rossz és hézagos törvényeinket meg kell változtatni! Alapfeltétel a rendőrség megerősítése, megtisztítása és tisztességes megfizetése. A cél az, hogy „megérje" becsületesnek lenni. (Sárdy Barbara, 7. vk.)

Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt:
Az Európa Unió országai korrupciós listáján javult Magyarország megítélése, köszönhetően a bevezetett üvegzsebtörvénynek, melynek fokozottabb betartatása további javulást ígér. Átláthatóbb, világosabb közbeszerzési törvényt. Szükséges továbbá a párt- és kampánypénzek jogi kereteinek újraszabályozása. (Dr. Mohos Antal, 5. vk.)

Magyar Demokrata Fórum: Amikor adóforintjaink illetéktelen zsebekbe vándorolnak, amikor pénzzel mindent el lehet intézni, akkor az MDF szerint a mindenkori kormányzattól és a politikától teljesen független testületre van szükség, a Tiszta Kezek Testületére és Hivatalára. Olyan hivatalt kell létrehozni, amely előtt ajtó nem maradhat zárva, és képes megakadályozni minden korrupcióval összefüggő cselekményt, legyen szó bármiről.

Magyar Kommunista Munkáspárt:
Programunk 12. pontja így szól: „Kevesebb parlamenti képviselőt kevesebb pénzért! Háborút a korrupció ellen!" A Munkáspárt jelzésértékűnek gondolja e két kérdés összevonását. A korrupció „melegágyát" az ország házában ülők alkotják, tisztelet a kivételnek. Addig, amíg a közbotrány szintjén mozgó, évek óta „bohózatszerű", országosan vizsgált és elhaló ügyek érdemben nem rendeződnek, törvényi szabályozás nem lesz, addig továbbra is az EU-s régió egyik legfertőzöttebb országa leszünk. A kapitalizmus magában hordozza a korrupciót, ezért küzdünk a megváltoztatásáért. (Markó Gábor, 2. vk.)

Magyar Szocialista Párt:
Van már sok jogszabály a korrupció megelőzésére, ezt még az APEH részére adandó vagyonelszámoltatási felhatalmazással kellene kiegészíteni. A többi a szigorú ellenőrzésen, a nyilvánosságon és a becsületességen múlik. (Balogh József, 3. vk.)


Magyar Vidék és Polgári Párt:
A nemzet nem korruptabb, mint Európa többi országa. Az átlagpolgár közvetlenül nem is találkozik ezzel. A korrupció magasabb szinteken működik. Szigorúbb büntetési tételekkel és legalább 20 év közfunkció viselésének eltiltásával csökkenést érhetnénk el. Ezt képviselik jelöltjeink, dr. Friedl László Mihály Sopronban és Wandraschek Ferenc Csornán.

Kereszténydemokratapárt:
A Kereszténydemokratapárt a jövedelmek emelésével (európai átlagszintre hozásával) próbálná a korrupciót felszámolni. Továbbá:Fidesz – MPSZ–Kereszténydemokrata Néppárt:
A korrupció rombolja a társadalom közintézményekbe vetett bizalmát, tisztességtelen előnyt biztosít. Ezért bűncselekmény. A közvélemény nem eléggé elítélő, hiszen ha kiderül, hogy személyi összefonódás, állami és magánszféra közötti gyanús vagyonmozgás látható, nem „közösíti" ki az érintetteket, azok továbbra is lehetnek közszereplők, állami megrendelés beszállítói. Ez ellen kell közösen tenni.

Ön mit kérdezne a pártoktól? Írja meg nekünk az voks@lapcom.hu e-mail-címre!

 Az összes Győr-Moson-Sopron megyei választókerület jelöltje megtekintehtő a Kisalföld Online-on >>


MI KÉRDEZÜNK, A PÁRTOK VÁLASZOLNAK


Az összes eddig megjelent kérdés és válasz itt olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus motorbaleset Kalocsánál

Meghalt a vezetője annak a motornak, amely kisodródott az útról és több fának nekiütközött szombaton… Tovább olvasom