Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Mit hoz a Bajnai csomag? - elemzőt kérdezett a kisalfold.hu

Jó hír a kötvény- és forintpiacoknak, ha megkezdődik a cselekvés, de kérdés: vajon a megkezdett reformokat most befejezi-e valaki - elemzett Török Bálint a kisalfold-hu-nak.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház vezető elemzője a kisalfold.hu kérdésére elmondta, a válságkezelés megkezdése rövid távon másképp nem lehetséges, mint kiadáscsökkentéssel és kisebb mértékben adóemeléssel (ezen belül az adóátrendezés jelentős). Az, hogy végre elkeződik, mindenképpen jó hír a gazdaságnak, hiszen egyre rosszabbak a kilátások a válság előrehaladtával és a kormány hónapok óta nem lépett. Válságkezelés nélkül hónapokon belül államcsőd fenyegetne.

Más kérdés, hosszabb távon mit fog a kormány tenni, mert a rengeteget emlegetett reformokat hosszú évek óta nem merte elkezdeni senki, és mivel legfeljebb 1 évig maradnak a helyükön, a komoly szerkezeti változtatások már egy új kormányra maradnak.

Ugyanilyen ok miatt jó hír a részvény- és kötvénypiacoknak és a forint piacának is, ha megkezdődik végre a cselekvés.

"Arra számítunk azonban, hogy a piacok óvatosak lesznek és kivárnak, tényleg megvalósulnak-e a kormány tervei. A bizalom ugyan egyre nő, de még így is egyelőre csekély Magyarország iránt" - mondta az elemző.

Ebből mi lesz?
Ebből mi lesz?
 

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Eüdolgozó 2009. április 22. 22:04
  „Az ország meg van mentve... http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/18/az_orszag_meg_van_mentve_tobbszorosen/”
 • 28. Zaraki_Kenpachi 2009. április 21. 20:07
  „AHA, egy javaslatom van:

  Az, hogy feloszlatjuk a parlamentet, vagy sem nem old meg semmit, előrehozott választás vagy sem az se. Fel kellene függeszteni az egész parlamentet. Azok, akik ott vannak benn hovatartozástól függetlenül eltiltani életük végéig mindenféle közjog gyakorlásától, aminek halvány esélye is van, hogy újra politikai karrierbe segítheti őket.

  Új pártok, új emberek, új parlamenti rendszer. Oszlassa fel a nép a parlamentet, arra kellene szavazniuk az embereknek, hogy bízunk-e a jelenlegi politikusokban, vagy elzavarjuk őket. Amíg a jelenlegiek a politikai életben benne vannak, semmi se lesz jobb.”
 • 27. anyu2 2009. április 21. 18:26
  „Nagyon igaza van az egy soproninak !
  Szuper jól fogjuk magunkat érezni a kevéske nyugdíjjal, csendben, titokban vesszük át - szégyenkezve, bocs, de még élünk ! Ma hogy érzi magát a dédi - békekölcsönt jegyzett, újjáépített, majd jobb lesz...alapon! Kinek? Itt már gyerek sem sok lesz, akiknek , ugye, aanno mondták - majd nekik jobb lesz ! Minek is gyerek? Nem kell, ugye , gyes-gyed ugrott, ezzel jól meg is mondták, hogy nincs rá szükség. A egészségügyről tudunk mindent, ugye, fehér bot.. Az oktatásban folyik a pénz a minőségbiztosításra, de már egy fénymásolat, kifestő lapocska gondot okoz ! Milyen lesz az oviban majd anégy napos munkahét bevezetésekor? És az iskolákban? Mindegy is már az egész, majd lesz valami gyorstalpaló nyári ismétlő iskola, jó az a magyar gyereknek ! Hiányszakma, az igen - nyelv, kultúra minek? Bölcsöde sem kell, úgyis munkanélküli legalább az egyik szülő.
  Ez csak kicsit rosszabb, mnt tőlünk nyugatabbra.Lehet, hogy keletebbre is jobb?”
 • 26. egysoproni_ 2009. április 21. 17:53
  „Azt mondja új miniszterelnökünk, a szociális- és nyugdíjrendszert át kell alakítani és ez mindenkinek fájni fog. Szóval, ha pl. még legalább 10 évünk van a nyugdíjig, akkor a jelenlegi értékén számolva kb. 32 ezer forint átlag nyugdíjat fogunk kapni és azt is csak 66-68 éves korunk után. Pontosabban, addigra már nem lesz forint - ezért ez 93 euróval állít majd be a postás. Pontosabban csak a mai negyvenesek mehetnek majd el ilyen fiatalon nyugdíjba, a mai harmincasok inkább csak 70 felett. És ez nem riogatás, ezt elolvashatja bárki a nyugdíjas kerekasztal elemzésétől a Közgazdasági Szemléig mindenütt. Nyilván nem fogják megírni a napilapok, a még...

  Hosszú-hosszú munka után végre 67-évesen elmegyünk nyugdíjba. Csönget a postás és átadja az első nyugdíjat, 32 ezer forintot... Oda rakja az asztalra. Hogy fogjuk magunkat érezni akkor?
  Milyen érzés lesz végiggondolni, hogyan osszuk be ezt a pénzt? Mire költsük? Fűtésre, világításra vagy ennivalóra? Milyen érzés eladni a családi kocsit és tudni, hogy már sohasem fogunk másikat venni?
  Megalázó érzés lesz 70 évesen is dolgozni: például egy gyorsétteremben tálcákat pakolni, meg WC-t pucolni?
  Mit fogunk érezni, amikor először kell pénzt kérnünk a legszükségesebbre a gyerekeitől ha nekik is lesz munkájuk és lesz miből adni!?
  Hogyan fogjuk magunkat érezni, amikor a gyerekeink elől eltitkoltan életjáradékért el kell adnunk a családi lakást, amiért egész életében küzdöttünk és nem fognak örököln semmit!? És amikor megtudjuk, hogy a 10 milliós lakásáért a nyugdíjunk mellé csak 39 ezer forint életjáradékot fogunk kapni?
  Milyen érzés lesz átmenni a város túl felére a hipermarketbe az akciós csirke farhátért?
  Keserű érzés lenne, ha beállítanak a csodálatos unokák és még egy Kinder tojással sem tudjuk meglepni őket?
  És milyen érzés lesz, ha romlik a szemünk és az orvos azt mondja: szürke hályog és meg kell operálni. De ennek költsége 270 ezer forint. A TB ezt már sajnos nekünk nem tudja majd fedezni, de egy fehér botot ki tud utalni a számunkra...
  És hogy fogjuk magunkat érezni, ha megtudjuk milyen szerencsések vagyunk: hiszen nőként átlagosan 23 évet, férfiként 17 évet élhet így boldog nyugdíjasként!
  Kedves Bajnai miniszterelnök úr és a kormány többi tagja ezen elgondolkodhatnának egy kicsit!”
 • 25. AHA. 2009. április 21. 17:46
  „5%-on a Jobbik a Századvég felmérése szerint!

  Szebb Jövőt!”
 • 24. AHA. 2009. április 21. 17:24
  „Győzzön a JOBBIK?”
 • 23. AHA. 2009. április 21. 17:24
  „Zaraki_
  Javaslat?”
 • 22. Zaraki_Kenpachi 2009. április 21. 16:14
  „12-es, amit mondasz jó lenne álomvilágban. Az egyik oldal erőltet, a másik meg a hatalomért küzd, és nem kínál megoldásokat. Ugyanaz csak pepitában. Ha megcserélődnek a hatalmi viszonyok ugyanaz megy tovább, ami eddig volt, csak a bal oldal helyett a jobb oldal csinál baromságokat, a jobb oldal helyett a bal oldal fog a hatalomért küzdeni úgy, hogy szarnak emberre és állatra egyaránt.”
 • 21. Zaraki_Kenpachi 2009. április 21. 16:12
  „AHA, semmiért, ahogy egyik pártnak sem lenne szabad már bizalmat adni. Itt nem arról megy a huza-vona, hogy ki tudna valamit is megcsinálni, mert az egyik oldal valamit próbál tenni ( az már más kérdés, hogy csak látszat-e, vagy valós, lesz-e eredménye vagy sem ), a másik meg folyamatosan az előrehozott választásokkal pedálozik és egyedül a hatalmat akarja. Egyik se érdemel bizalmat, mert egyik se tud mit tenni. Ha Orbán olyan lenne, amilyen nem, akkor most 1 évig a hataloméhségét félretenné, az összes párt elfelejtené, hogy balos vagy jobbos, közepes, vagy csaló, és összefogna azért amiért odakerültek, az országért és annak lakóiért. De ezt soha a büdös életbe nem fogjuk meglátni, amíg az összes pártnak az a vezérkara, ami most van.”
 • 20. load 2009. április 21. 09:46
  „8. eheh
  Ha korábban mondod, hogy diszlexiás vagy nem faggatlak.”
 • 19. AHA. 2009. április 21. 09:08
  „Primax
  Miért nem tudtok válaszolni egy egyszerű kérdésre?
  Nem Orbánról kértem véleményt!”
 • 18. jucuska40 2009. április 21. 08:53
  „Primx! Te nagyon értesz a politikához látom! Akkor azt is mond el mi a megoldás és csatlakozz kérlek hozzájuk,hogy te tudod mit kell tenni! köszönöm!”
 • 17. jucuska40 2009. április 21. 08:49
  „Ennek nagyon nagy ára lesz!!! Bajnait meg társait pedig bedugnám egy cellába és kivizsgáltatnám a sok csalást és hamisitást amit elkövettek! Az ész megáll hogy Miniszternek választanak egy ilyen embert! Persze ettől csak tanulni lehet!!! Magyarország szégyene ,hogy egy bünöző fog diktálni! Családok meg tönkremennek, utcárakerülnek, nélkülöznek! Családipotlék befagyasztás, szocpol eltörlés,áremelések, +a hitelek fizetése duplán! Ezt már nembirja el a nép!!!”
 • 16. Primax 2009. április 21. 08:46
  „AHA #15-nek :
  Nem az én pártom, az ország népe választotta meg. Jövőre, - vagy még előbb is - megint lehet választani, az eredménye előre borítékolható.
  A "nép" ismét elhiszi a kétszer bukott, "soha nem hazudós" ember minden simlis és damagóg ígéretét.
  Tulajdonképpen megérdemeljük sorsunkat...ne siránkozzunk annyira !
  Amúgy a felcsúti mit csinált olyan remekül ? Ha annyira jól tette volna a dolgát, még most is miniszterelnök lenne.”
 • 15. AHA. 2009. április 21. 08:37
  „Primax
  Miért adjuk meg még 4 évig a bizalmat a pártodnak?
  Mit csináltak jól az elmúlt 7 évben? (a pénzlenyúláson kívül)”
 • 14. Primax 2009. április 21. 08:34
  „pancser #11-nek :
  Csodálatos a versikéd, gondolom, napokig költötted...
  Mit vársz Orbántól ?
  Ugyanezt piros-fehér-zöldbe csomagolva ?
  Mert nagyjából azt kapnád/kapnánk, megtoldva még a kormányváltás pár-(tíz)milliárdos pluszköltségeivel.
  Viktor már kétszer is megbukott, miért - és mire - lenne jó harmadszorra ?”
 • 13. comet 2009. április 21. 08:33
  „Bajnai a bukott és szélhámos Gyurcsány Ferenc bábjaként alakított kormányt. Megválasztása a népakaratot és demokráciát semmibevéve, és választási szabályok kijátszásával történt.
  Bajnai számoljon el vagyonával, az általa folytatott korábbi gazdasági tevékenységével melynek során feltételezhetően több száz válalkozót csapott be és tett tönkre kilencet közülük öngyilkosságba kergetve, és feleljen törvénytelen hatalomra kerüléséért Gyurcsány Ferenccel és a többi segítőjével együtt.
  Bajnai korábban fontos gazdasági posztot töltött be Gyurcsány kormányában, úgyhogy a jelenlegi helyzet kialakulásáért ő az egyik fő felelős. Most szemrebbenés nélkül akarja a lakossággal megfizettetni saját károkozását, és gátlástalanul akadályozza a megujhodás lehetőségét, tartva a felelősségre vonástól, és folytatva a rablást.
  Ez a Bajmai csomag.”
 • 12. Becsület 2009. április 21. 07:46
  „Jó reggelt!
  Az okos ember, ha felismerte a hibáját, dilettantizmusát, akkor igyekszik azon értelmes átgondolással, a legjobb megoldással változtatni! Kell, levonja a következtetést és átadja a helyét egy a feladatra alkalmas személynek/személyeknek! Így, van esélye a későbbi visszatérésre, mely idő alatt nyugodtan átgondolhatja a hibáit, szakmai hiányosságait!
  Az ostoba(!), - a hülye - makacsul ragaszkodik az elgondolásaihoz, azt képzeli magáról, hogy ő az okos és tovább erőlteti azokat a rossz ,,megoldásokat", melyek idejuttatták az irányítása alatt lévő akármit! Akiket érint valamilyen ok miatt - anyagi, munkahelyi és egyéb - azok között is van józan gondolkodású, jó szándékkal segítőkész, de van ostoba, se.nyaló, pitiző senkiházi, akik miatt az ilyen dilettáns, hozzá nem értő tovább folytatja ,,ámokfutását" a rossz irányba, melynek katasztrofális következménye lesz! Az érthetetlenséget az okozza, hogy jóval többen vannak a jó szándékú, segítőkészek, még is a dilettantizmusáról ismert, az ész osztó mondja meg a tuttit, az aki idejuttatta az akármit!! Vajon miért? Kinek jó ez? Mire ez a gyávaság? Mi történik a fiaikkal, lányaikkal, unkáikkal? Hol van a felelősségérzet? Hogy néznek ezek az emberek a gyermekeik szemébe? Neki állnak hazudozni? A trendi ez Magyarországon! Szégyen és undorító! Ne papoljon senki a megoldásról, a mit kellene tennivalóról, mert többszörösen bizonyítottak már a félmegoldásokról, a félrevezetésekről! Csendben, szótlanul tűrjék az uralkodók kisdedjátékait a néppel. Tudják a történelmünk, ez a nép ilyen, birka nemzet! Amúgy nagyképű és öntelt, de önmagáért nem tesz semmit!Várja a sült galambot, de az nem jön.”
 • 11. pancser 2009. április 21. 00:05
  „OV.-t a kormányba, Bajnait egy cellába!”
 • 10. hümm 2009. április 20. 19:51
  „Mit mondd a birkaa vágóhíd előtt ha megkérdezik tőle bemegy-e saját lábán ??

  BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eljárás indult a holokauszttagadó felvonulás miatt

Közösség elleni izgatás miatt indított büntetőeljárást a rendőrség a szombati holokauszttagadó… Tovább olvasom