Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Mit ettek a Kennedyek?

Mi köze egymáshoz egy jogásznőnek, egy receptgyűjteménynek, a Kennedy családnak és a magyar olvasónak? Nagyon egyszerű a válasz: a Kennedy család házvezetőnője könyvet írt, a jogász lefordította, az olvasó pedig megtudhatja, mit ettek a hírességek, sőt ki is próbálhatja a recepteket.
Huszonöt évet évet töltött el a Kennedy család szolgálatában Marta Sgubin, a Jacqueline Kennedy (képünkön) szakácsnője voltam című kötet szerzője. A rendhagyó memoár és receptgyűjtemény a Magyar Hivatalos Közlönykiadó jóvoltából került a minap a magyar könyvpiacra.

Az 1963 novemberében, Dallasban meggyilkolt amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy családjáról sokan, sokféleképpen írtak már, de arra még nem volt példa, hogy a családhoz tartozó háznép tagja tette volna ezt. Marta Sgubin az első, aki papírra vetette, melyik évszakban merre járt a család, hogyan szórakozott, milyen sportot űzött szívesen, vagy kik látogattak hozzájuk, ráadásul a történeteket receptekkel „fűszerezte", így nemcsak azok forgathatják kedvtelve a kötetet, akik érdeklődnek a hírességek iránt, hanem azok is, akik szeretnék elkészíteni például ugyanazt a sárga-, csokoládés vagy vajas tortát, amit Marta Jacqueline-nak készített születésnapjára.

A kiadvány a család életének 12 eseményét mutatja be, az év hónapjaihoz kötve, ami már önmagában is érdekes, de még különlegesebbé teszik az olyan történetek, mint amikor Hillary Clinton látogatta meg Jacqueline Kennedyt. A két hölgy a könyvtárszobában étkezett, a kandalló tüze mellett. Marta mindent egy tálcára készített, így nem kellett többször megzavarnia a beszélgetést. Csirkesalátát, rák- vagy kagylósalátát kínált ilyen alkalmakkor.

Az olvasó számára az is kiderül, milyen ételeket szeretett Jacqueline Kennedy, vagy az ifjabb John Kennedy, továbbá az egyes eseményeken milyen étkészlettel tálalták fel a fogásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb állami pénzhez jut Wekler családja

Wekler Ferenc nem cáfolja, hogy családja is állami pénzhez jutott egy olyan testület jóvoltából,… Tovább olvasom