Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Miről álmodik a lány

Színes amerikai romantikus vígjáték, 105 perc, 2003

 

 

 

rendező: Dennie Gordon
forgatókönyvíró: William Douglas Home
operatőr: Andrew Dunn
díszlettervező: Karen Wakefield
jelmeztervező: Shay Cunliffe
zene: Rupert Gregson-Williams
látványtervező: Michael Carlin
vágó: Chuck McClelland

szereplő(k):
Amanda Bynes (Daphne Reynolds)
Colin Firth (Henry Dashwood)
Kelly Preston (Libby Reynolds)
Anna Chancellor (Glynnis)
Jonathan Pryce (Alastair Payne)
Eileen Atkins


Daphne Reynolds (Amanda Bynes) semmiben nem szenved hiányt... legalábbis úgy tűnik. Talpraesett amerikai lányként egyedi stílusa van, bohém édesanyjához, Libbyhez (Kelly Preston) szokatlan, de szerető kapcsolat fűzi és a jövő számtalan lehetőséget tartogat számára. Az ígéretes kilátások ellenére Daphne mégsem érzi teljesnek életét. Arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel Libby tizenhét évvel ezelőtt forgószél-szerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy meseszerűen szép kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, hirtelen Londonba repül, ahol hamar ráeszmél az igazságra: édesapja nem más, mint az élvonalbeli politikus, Lord Henry Dashwood (Colin Firth).

Amikor Henry bevezeti számára ismeretlen lányát a társasági életbe, Daphne megjelenése és harsány viselkedése már-már aláaknázza a férfi politikai karrierjét. Hogy ne veszélyeztesse apja választási győzelmét, Daphne elnyomja természetes énjét, hamisítatlan elsőbálozóvá alakul át, és tisztességes lány módjára jelenik meg a brit társasági eseményeken. Ahhoz azonban még Henry támogatása sem elegendő, hogy apja menyasszonyának (Anna Chancellor) és féltékeny lányának (Christina Cole) áskálódásaival megbirkózzon.

Ian, az elbűvölő és a társasági életben járatlan helyi zenész (Oliver James) segítségével Daphne megkísérli bebizonyítani, hogy a szeretet - és a megfelelő etikett - legyőz minden akadályt, de időközben képtelen megbarátkozni kialakuló énjével is. Minél jobban igyekszik apja lányává válni, annál inkább fel kell adnia önmagát...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsok sítanuláshoz

A sí annyira élménydús sport, hogy szinte reménytelen elmagyarázni a távolról kiváncsiskodóknak.… Tovább olvasom