Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Mire kapott 1,8 milliót Deutsch?

Megint egy jogszabály, amely lehetővé teszi, hogy jól járnak a politikusok. A választott képviselőkön kívül szinte senki sem teheti meg azt az országban, hogy egy évig nem járnak be a munkahelyükre, mégis kapják a posztjukért járó pénzt.
Deutsch Tamás országgyűlési képviselőségén kívül listán az erzsébetvárosi önkormányzat képviselő-testületének is tagja két éve. A politikus azonban egy éve nem jár el a grémium üléseire, ezért a törvény szerint elveszíti mandátumát.

A Blikk az Erzsébetvárosi Önkormányzattól megtudta: utoljára 2007. szeptember 21-én volt testületi ülésen Orbán Viktor Fidesz-elnök kabinetfőnöke. A politikus ennek ellenére egy éven át fölvette a képviselőségért járó tiszteletdíjat. – Havonta bruttó 152 250forintot kapott, ami éves szinten 1 827 millió forint – mondta lapunknak Kádi Csaba, a VII. kerületi önkormányzat sajtóreferense. – A testület 17 ülést tartott tavaly szeptember 21-e óta, ám a képviselő egyiken sem jelent meg.

– 73 ezer forint tiszteletdíjat kaptam nettóban havonta – magyarázta a Blikknek Deutsch. – 2006 óta, amióta önkormányzati képviselő vagyok, ezt a pénzt minden hónapban jótékony célra fordítom. Tudom, hogy egy képviselőnek kutya kötelessége részt venni a testület munkájában, én nem tudtam, ezért mondtam le.

Teljes cikk ITT!

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Imcsi 2008. november 05. 08:48
  „Oszkár! 20.-ban szerintem is gusztustalan és erkölcstelen, hogy felveszik a pénzt! Bár jog szerint ez lehet, hogy jár nekik, mint az elszámolás nélküli költségtérítés!
  Egy másik cikk hozzászólásában írta valaki, hogy neki három állása van és napi 36 órát dolgozik! Ezek után el tudom képzelni, hogy az egyik állása a parlamentben van!”
 • 26. Harcona Marcos 2008. október 30. 12:45
  „Volt idő, amikor ilyenért főbe lőtték magukat a férfiak.
  Mármint, ha elvesztették a becsületüket. Tominak valószínűleg már olyan régen elveszett, hogy nem is emlékezik rá mi az...
  Máshol lemond, megint máshol lemondatják - és mint erkölcsi nullának továbbiakban semmi köze a politikához.
  Valószínűleg Magyarországon nem történik semmi.

  A legnagyobb gond az, hogy az összes politikus ilyen. Meztelenül, kátrányba és tollba forgatva kellene kizavarni őket a városainkból.
  Esetleg a Hradzsinos megoldás...”
 • 25. Oszi és Dezső 2008. október 30. 11:47
  „Mi van Oszi, rokon vagy? Vagy csak elvtárs?”
 • 24. Oszkár 2008. október 30. 11:38
  „Nagyon gusztustalan és a helyzethez nem illő a 20-as hozzászóló mondandója. Míg a cikkben szereplő munkakerülő politikus az "élvezeteket " hajkurássza, a másik kómában fekszik, s csak vegetál.Abban igaza van,hogy módosítani kellene az eddigi szokásjogon. Phobosnak csak annyit vegyen Magyar Nemzetet, mert abból óriási a remittenda, ha pedig csak a neten lóg, akkor kattintson a kuruc -infóra.A Kisalföldet meg hagyja meg annak a 70 ezer előfizetőnek, aki magát a lapot is szereti olvasni.”
 • 23. Tét 2008. október 30. 11:37
  „?n több mint 30 éve könyvelö vagyok, de a cikket olvasva, azt hiszem, rossz pályát választottam! Az ilyenek, sajnos egyre többen lesznek, elöbbre jutnak. De aki elöl van, az kapja az elsö ütést. És az elsö ütés a legfájdalmasabb.”
 • 22. majdnem Torgyán József 2008. október 30. 11:37
  „Én már 1998-ban is megmondtam, hogy
  DEUTSCH TAMÁS MONNYON LE!!!!!

  Most már 386 név van a lemondató listámon...
  De nem sorolom fel őket, mert ezek szerint anélkül is megkaphatom a nagy pénzt a Kis... nem: Nagy Gazdától!”
 • 21. borbely 2008. október 30. 11:33
  „Most emelje fel a kezét,aki nem így csinálnáááá´... na azért ne olyan nagy tolakodást kérnék. Mindenki sorba kerül.

  Hát elöször is a törvényt kellene megváltoztatni. Na de ha a törvényt azok hozzák,akik élnek a lehetöséggel? Eccs. A mesének vég.”
 • 20. 7. 2008. október 30. 11:02
  „Valóban röhej, hogy egy éven keresztül úgy lehet pénzt kapni, hogy az ember be sem megy a munkahelyére. Még akkor is, ha a pénzt felajánlja jótékony célra. Viszont szerintem elsősorban a törvényes kellene változtatni. Mondják ki, hogy az országgíűlési és önkormányzati képviselőknek ugyanúgy be kell járniuk dolgozni, mint mindenki másnak. Tehát szabadság vagy betegállomány, egyébként meló. Ha meg túl sokat hiányzik igazolatlanul, le kell váltani! Amig viszont nincs ilyen törvény, teljesen felesleges a sajtó által kiragadott embert szidni, ugyanis egyrészt ő csak él a lehetőséggel, másrészt mindegyik ezt csinálja. Lásd Toller Lászlót, aki ugyan nem saját hibájából nem vett részt a parlamaneti munkában, de még a költségtérítést is felvette kómában. Mondom, nem az embert kell szidni, hanem a feltételeket közösen megváltoztatni és akkor nem lesz ilyen. Ha viszont nem hajlandók megváltoztatni a feltételeket, akkor mindegyik egyformán hibás!”
 • 19. colomano 2008. október 30. 09:56
  „Én se ;)”
 • 18. Phobos 2008. október 30. 09:40
  „Helyi lap, igaz, és a helyi hírekért is szoktam itt neten belenézni. De attól még Magyarországon vagyunk.

  de azért pénzt nem adnák érte... :)”
 • 17. madár 2008. október 30. 09:33
  „Nem akarok számitásokba bocsátkozni, de egy ülés dija
  107.471 Ft. Mikor kapott Nobel dijat, hogy ilyen magasra
  értékelődik, a többi aranyat érővel együtt.
  Hát ezért tartunk itt, ahol tartunk, egy kissé minden tul van értékelve, kivéve, aki dolgozik.”
 • 16. colomano 2008. október 30. 09:32
  „Phobos, az ország helyzetét ne egy napilapból kelljen már megtudni.
  Azzal mindenki nagyon is tisztában van. Legalábbis remélem...
  Ez egy helyi lap, amelynek igazán csak a helyi hírekről kell szólnia.”
 • 15. Phobos 2008. október 30. 09:27
  „Nem azt hiányolom...
  Hanem hogy ez olyan mit egy bulvárlap.
  Ebből ki nem derül, hogy milyen helyzetben van az ország, de aki szeret vaknak lenni..”
 • 14. nyekkmacsek 2008. október 30. 09:12
  „..mért is szocis ? mer nem fröcsög belőle a "kib..szom a szemed" meg "m..cskos zsidók" meg "a..sszuk fel" ???
  hihetetlen vagy.....
  és ahhoz télleg nem kell fityeszesnek lenni !”
 • 13. Phobos 2008. október 30. 09:01
  „Ettől függetlenül hihetetlenül szocis ez az lap, hányok tőle. Semmi olyan cikk nincs bent ami a jelenlegi kormányról, és annak baklövéseiről szólna.
  De körülbelül ezért nem is nézek TV-mostanában.
  Ja, és nem vagyok Fideszes.”
 • 12. Libás Misi 2008. október 30. 08:53
  „Adjatok nekem is pár milliót az adófizetők pénzéből,Ígérem jótékony célra fordítom.Mesegítem belőle saját magamat”
 • 11. kubizo2 2008. október 30. 08:50
  „Azt modja "jótékony célra" fordította ez igaz, az itt-ott elpottyantott csemetékre, ő tesz azért, hogy javuljanak a demográfiai mutatók.”
 • 10. Combfix 2008. október 30. 08:48
  „Drábik bácsi már egy évvel ezelőtt megmondta és ki is dolgozta hogyan jutunk ki az adósságból 3 év alatt. Ferenc testvér nem mondta,hogy nincs igaza csak leszarja mert akkor a más vallásu irányítóink kiraknák a bundáját száradni arra a kordonra amit az országház köré húzott.”
 • 9. Pedagógus 2008. október 30. 08:48
  „Csacsi kérdés, hát gyerektartásra! Már nem lehet számontartani sem, hány kis Deutsch csemetét kell neki eltartania. Lehet,hogy a következő "megfigyelési ügyből" nemcsak a munkakerülő képviselő anyukájának a nevét fogjuk megtudni, hanem az övékét is.A nyuszis lapban olvasható,hogy nagyon szereti a nőket. Ez helyén való, na de ne az adófizetők forintjaiból honorálja a viszonzásukat!”
 • 8. pulci 2008. október 30. 08:43
  „Ez volt a premium azert hogy elsikkasztotta a beleptetö rendszereket amik sosem jutottal el a nem letezö stadionokig!!!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország a bűnbakok között

A nyugat-európai országok szoros gazdasági kapcsolatai a feltörekvő piacokkal korábban áldásnak… Tovább olvasom