Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Mintegy háromszázan tüntettek a terézvárosi csendrendelet ellen

Mintegy háromszáz ember gyűlt össze Budapesten, a VI. kerületi önkormányzat Eötvös utcai épülete előtt hétfő délután, hogy a helyi csendrendelet ellen tiltakozzon; a szervezők egy petíciót is bejuttattak az épületbe.

A takarodo.com által szervezett demonstráción átadott petíció szövege szerint a civilek azt kérik az önkormányzattól, hogy vonja vissza azt a rendeletet, amelynek értelmében a helyi vendéglők este 22 óra után nem, vagy csak engedéllyel tarthatnak nyitva.

A civilek szerint a rendelet ellehetetleníti a vendéglők és az üzletek működését, ezzel anyagi kárt okozva a kerületnek is.

A petícióban foglaltak szerint eddig 15 ezer aláírás gyűlt össze a csendrendelet ellen, s a civilek által végzett közvélemény-kutatás is arról tanúskodik, hogy még a helyiek többsége sem ért egyet az "elsötétítéssel".

A petíciót Hatvani Csaba (MSZP) VI. kerületi alpolgármester vette át, aki újságírók előtt elmondta, hogy a dokumentum a civilekkel folytatott egyeztetés tárgyát képezi majd; elismerte ugyanakkor, hogy a képviselő-testület nem tűzte következő - szeptember 24-i - ülésének napirendjére a rendelet visszavonását.

A demonstráció végén a résztvevők mintegy 150 színes léggömböt engedtek el egyszerre, amelyekre kedvenc vendéglőik nevét írták.

A rendezvényt a rendőrség biztosította, rendbontás nem történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bennégett a házban egy 37 éves asszony

Kigyulladt egy családi ház, s feltehetően füstmérgezésben meghalt az épületben tartózkodó 37 éves… Tovább olvasom