Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Miniszteri biztost neveztek ki a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására

Miniszteri biztost nevezett ki vasárnapi hatállyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására.
Miniszteri biztost nevezett ki vasárnapi hatállyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására.

A Hivatalos Értesítő legutóbbi számában megjelent utasítás szerint a posztot Varga Zsoltné Szalai Piroska Mária tölti be, megbízatása pedig fél évre szól.

A miniszteri biztos feladata lesz, hogy megtalálja és elemezze azokat az okokat, amelyek akadályozzák a nők munkaerő-piaci részvételének és aktivitásának növekedését, továbbá hogy összegyűjtse a női foglalkoztatás növelését és a családbarát munkahelyek megteremtését célzó munkaformákat.

Emellett javaslatokat kell kidolgoznia egyebek mellett a nők munkába való visszatérését segítő gyermekfelügyeleti intézmények fejlesztésére, a nőket érő diszkrimináció elleni fellépésre és a nők egészségmegőrzése érdekében a munkakörülményeik javítására.Olvasóink írták

 • 3. háté 2012. április 01. 17:08
  „Hát ez marha jó! - addig jajgatott a slepp, míg kapott egy hivatalt, ami éves szinten több száz millióba kerül és nem történik semmi!
  De, mint propaganda hosszú évekre "statisztikailag" javít a nők helyzetén.
  Olyan komcsis-libsis-farizeusos megoldás!”
 • 2. machers 2012. április 01. 13:10
  „Ez egy remek lépés volt.Biztos vagyok benne, hogy ezzel rohamléptekkel fogunk közeledni az 1 000 000 új munkahely megteremtéséhez.”
 • 1. Csiripiszli 2012. április 01. 12:45
  „Hát nagyon jó lenne, ha tudna nekünk, nőknek elhelyezkedni, így 50 felül is, közel a 60-hoz! Hiába van iskolázottsága, gyakorlata egy velem korabelinek, a felvételnél döntő tényező a kor!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt-ügy: újabb két tüntető ellen indult szabálysértési eljárás

Újabb két embert azonosított a rendőrség a pénteken a Szabadság hídon tüntetők közül, ellenük is… Tovább olvasom