Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Minél rosszabb, annál jobb?

– Magyarországnak nemcsak felelős kormányra, hanem felelős ellenzékre van szüksége – hangsúlyozta tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Molnár Csaba országgyűlési képviselő, a szocialisták megyei elnöke, aki keményen bírálta Orbán Viktort strasbourgi felszólalásáért.
A Fidesz elnöke Strasbourgban arra szólította fel az Európai Uniót, hogy „ne nyújtsanak segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak”.
Molnár Csaba szerint a rendszerváltás óta politikus még nem ártott annyit Magyarországnak, mint Orbán Viktor, aki „képes hazája érdekei ellen felszólalni nemzetközi plénumokon”. A „minél rosszabb, annál jobb” politikája azonban nem győzedelmeskedhet, hisz Magyarország – a fejlesztésre érkező uniós pénzek érkezésével – kivételes lehetőségek előtt áll. A szocialisták megyei elnöke leszögezte: nem kerülhetnek veszélybe a megyét érintő fejlesztések: többek között a M9-es autópálya megépítése, a 85-ös, 86-os utak gyorsforgalmi úttá bővítése, a Győr–Gönyű kikötő fejlesztése, a közel 50 ezer lakost érintő szennyvíztisztítási és -elvezetési program, az alsóbbrendű utak és hidak felújítása. Az Új-Magyarország Fejlesztési Tervben foglaltakat a szocialisták végrehajtják, ehhez pedig nélkülözhetetlen az unió támogatása – zárta szavait Molnár Csaba.
A tájékoztatón elhangzottakra a Fidesz győri elnöksége nevében Szijjártó Péter választ küldött szerkesztőségünkbe. Abban idézi Hans-Gert Pöttering, az Európai Néppárt frakcióvezetője nyilatkozatát, aki megállapította: „Orbán Viktor nem mondta, hogy az E

urópai Uniónak meg kéne vonnia a támogatást Magyarországtól. Minden más, a magyar sajtóban megjelent, ezzel ellentétes értelmezés hamisítás.” Szijjártó Péter mindezt így kommentálta, hogy „Molnár Csaba tehát hazudott, elvárjuk, hogy bocsánatot kérjen a megye lakosságának átveréséért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ételmérgezés

Ételfertőzés gyanújával mintegy félszázan fordultak orvoshoz, sokan pedig kórházi ellátásra is… Tovább olvasom