Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Mindössze 4 nap alatt kell dönteniük a kórházaknak

A kórházak intézményi fenntartóinak mindössze négy napja van, hogy megismerjék az egészségügyi minisztérium által elküldött új finanszírozási szerződés-tervezeteket és aláírják az április elsején életbe lépő dokumentumot.
Az egészségügyi államtitkár szerint valamennyi kórház megkapta már a finanszírozási tervezetet. Horváth Ágnes azt mondta, hogy kedden elektronikus levélben küldték el minden intézménynek a dokumentumot. Délelőtt a fideszes Mikola István még azt mondta, hogy az általa ismert intézmények még nem kapták meg a tervezetet.

A miskolci megyei kórház főigazgatója szerda délutánra kapott időpontot a megyei egészségbiztosítási pénztártól. Csiba Gábor ekkor végre megismerheti az új kapacitásoknak megfelelő finanszírozási szerződés-tervezetet. Ezt egyébként április elsejéig, vagyis vasárnapig kellene aláírnia, pedig, mint fogalmazott, egy nagyon hosszú szerződésről van szó. Nagyobb gondnak nevezte ugyanakkor, hogy a megyei kórház még az új működési engedélyét sem kapta kézhez. Márpedig - hangsúlyozta Csiba Gábor - ennek birtokában lehetne csak szignálni az új szerződést.

A váci kórház ugyanakkor már múlt pénteken megkapta a szerződés-tervezetet. Ma délelőtt az új működési engedély is megérkezett, így Erős András főigazgató azt mondta: várhatóan csütörtökön alá is írja a szerződést.

A fővárosi Szent Imre kórházba is megérkezett az új finanszírozási szerződés-tervezet még kedden délelőtt. Igaz, meglehetősen rendhagyó módon - mondta László Imre főigazgató.

- Az a szokás, hogy a dokumentumot minden intézetvezetőnek címezve küldik ki. Nekem egy kolleganőm szólt, hogy az interneten keresztül a saját e-mailjére kapott egy anyagot, és hogy ezt átadná. A legnagyobb meglepetésemre ez volt a szerződés – mondta László Imre.

Arra egyelőre nem sikerült választ kapnunk, hogy miként fordulhatott elő, hogy minden kórház máshogy és máskor kapta meg ezeket a szerződéseket.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenöt éve fújnak

Jubileumi koncertre készül a soproni Juventus Koncert Fúvószenekar. Az úttörőzenekarból… Tovább olvasom