Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Mindenszentek napján nagy forgalom várható a temetőknél

Mindenszentek napja miatt nagy forgalom várható ma a temetőknél országszerte. A győri temetők meghosszabított nyitva tartással, reggel 7-től este 9 óráig várják a megemlékezőket.

Meghosszabbított nyitva tartással várják a megemlékezőket mind a tizenöt fővárosi köztemetőben ma, a BKV pedig rendkívüli járatokat indít a sírkertekhez.

Mindenszentek és halottak napján, hétfőn és kedden országszerte sokan emlékeznek elhunyt szeretteikre a sírkertekben. Kiemelt kegyeleti megemlékezést szervez ma a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. egyebek mellett a cinkotai temetőben, a rákospalotai temetőben, a kispesti temetőben, a pestszentlőrinci temetőben és a csepeli temetőben. Szintén ma gyertyagyújtással emlékezik meg a háborúk, a terrorizmus és az erőszak áldozatairól a Magyar Békeszövetség, a rendezvényen megemlékező szavakat mond Köteles György, a békeszövetség elnöke.

Megemlékezést tart az elhunyt gyermekekről a Szemem Fénye Alapítvány, az eseményen részt vesz Garadnai Balázs püspöki helynök. A hajdúsámsoni régi temető új közös sírjának és emlékművének avatásán tartandó ünnepi istentiszteleten igét hirdet Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök a második világháborúban a Don-kanyarban elesett hősökért mutat be szentmisét ma a Don-kanyar Emlékkápolnánál Pákozdon. Ezután halottak napja előesti püspöki szentmise lesz a székesfehérvári székesegyházban.

Mindenszentek ünnepén, november 1-jén a feddhetetlen, szent életű emberekre emlékeznek. III. Gergely pápa (731-741) "a Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek" emléknapjává tette május 31-ét, mindenszentek ünnepét; később IV. Gergely pápa (827-844) áthelyezte november 1-jére. Mindenszentek napja 2001 óta újra munkaszüneti nap Magyarországon.

Olvasóink írták

  • 2. Mankapunka 2010. november 01. 12:14
    „igazgyőri

    Aki ennyo pénzt ad ki fölösleges dolgokra,az nem tudom,miért reklamál???”
  • 1. igazgyőri 2010. november 01. 09:41
    „Igen már két koszorúnkat loptak el a szigeti temetőből ugyan arról a sírról! Köszönjük !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új PSZÁF-törvény - A FEOSZ véleménye

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint az új a PSZÁF-törvénnyel… Tovább olvasom