Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Mindenkit vár a pénz palotája

Az iskolai szünidőben várja a családokat, baráti csoportokat a Magyar Nemzeti Bank látogatóközpontja.

Az iskolai szünidőben azon családok, esetleg baráti csoportok számára, akik budapesti időtöltést keresnek, ajánlható (a takarékossági világnap kapcsán is!) a Magyar Nemzeti Bank látogatóközpontja. Érdemes az interneten megnézni (mnb.hu), és előre bejelentkezni. Utána már könnyen megy minden.

Egyébként ha csak a kiállítást szeretné valaki megtekinteni, akkor nem kell bejelentkeznie. A látogatóközpont munkana-
pokon 9-től 16 óráig áll minden érdeklődő rendelkezésére. Regisztrálni csak annak a csoportnak kell, aki előadást szeretne hallani. Gyakran kérdezik, a pénz palotájába mibe kerül a belépés? Nos ez örömmel nyugtázható: semmibe. Vagyis a takarékossági világnap hetében valóban takarékos a kiállítás megtekintése.

Az MNB támogatja az utazást!

A diákok vasúton 67,5%-os kedvezménnyel utazhatnak, ennek és a teljes árnak a különbözetét fizeti ki a bank. Például egy debreceni csoport diákonként 1384 Ft, tanáronként 2130 Ft kedvezményt kap. A diákok és a kísérő tanárok számát a látogatás során a bank alkalmazottja hitelesíti. Az utazási támogatást a látogatás után 30 napon belül az iskola által megadott bankszámlára utalják.

Sokan magát az egész bankot is megnéznék. Ám a bank épületét csak a „Nyílt napok az MNB-ben" rendezvények alkalmából lehet körbelátogatni. Nyílt hétvégék mindig május és szeptember 3. hétvégéjén vannak. De aki nem tud ekkor elmenni, az sem marad le semmiről, hiszen a látogatóközpontban látható egy, a bank épületét teljes egészében bemutató, rendkívül részletes film, így a bank épülete virtuálisan teljes egészében megismerhető.

A látogatóközpont, ahol akár azt is megtudhatja bárki, mennyit érne, ha tiszta aranyból lenne, megközelíthető mindhárom metróval. Aki az 1. számú millenniumi földalattival jön, az a Bajcsy-Zsilinszky útnál, aki a 2-es metrót választja, az a Kossuth téren, aki pedig a 3-as metrót választja, az az Arany János utcánál szálljon le, és a Bank utcán át célszerű megközelíteni az épületet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sass Sylvia: ''Sorsunkhoz alakítsuk az életünket''

Évek óta nem énekel operaszínpadokon, de ma is hatalmas rajongótábora van Sass Sylviának. Amikor… Tovább olvasom