Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Mindenkiben észrevette a tehetséget

Fülöp Józsefné Ibi néni a Sopron Kiváló Pedagógusa kitüntetést vehette át a hűség napján. A nyugdíjas tanító azt mondja, mindenkiben meg lehet és meg is kell találni a tehetséget.
A Fenyő Téri Általános Iskolából ment nyugdíjba Fülöp Józsefné. Egyelőre még nem érzi a tanítás hiányát, adott munkát bőven a kert, a háztartás, valamint rengeteg pótolnivalót kellett elvégeznie. Ibi néni harmincnyolc évig töretlen erővel és lelkesedéssel tanította az alsó tagozatos diákokat.
Azt mondja, ő olyan hatéves gyermekeket kapott, akiket formálni, alakítani kellett. És ez nagy felelősséggel is járt, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen példát kapnak a kisdiákok.
– A tanári pályám során mindvégig vallottam, hogy mindenkiben meg lehet és meg is kell találni a tehetséget – meséli Ibi néni. – Mindenki jó valamiben. Legyen szó sportról vagy éppen a zenéről. A jó pedagógus meglátja ezeket a finom különbségeket, hiszen a tanár szinte az egész napját a diákjaival tölti. Sokszor velük ebédel és ha napközis, akkor délutánonként is együtt van a gyerekekkel. Amint erre rájövünk, ezekre a képességekre, kötelességünk a szülőkkel megbeszélni a folytatást.
A tanító számára az is külön boldogságot jelent, amikor látja, egykori tanítványai milyen sokra viszik az életben. Többször előfordult már, hogy az egykori diákjai felhívják vagy megállítják az utcán. Ez pedig különösen jólesik a pedagógusoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tini hokis halála

Jégkorong

Egy 17 éves kanadai jégkorongos mérkQzés közben összeesett és meghalt a… Tovább olvasom