Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Mindenben sikerült megállapodni a kolíciós egyeztetésen

Július 1-jéig új mellékletekkel egészíti ki a koalíciós megállapodást az MSZP és az SZDSZ, a jövő héten minden vitatott kérdésben kompromisszumos javaslatokat tárgyalnak meg a pártok szakértői, így egy hét múlva alá lehet írni a keretmegállapodásokat.
Július 1-jéig új mellékletekkel egészíti ki a koalíciós megállapodást az MSZP és az SZDSZ, a jövő héten minden vitatott kérdésben kompromisszumos javaslatokat tárgyalnak meg a pártok szakértői, így egy hét múlva alá lehet írni a keretmegállapodásokat - jelentette be Gyurcsány Ferenc és Kóka János a vasárnapi koalíciós egyeztetés után Budapesten.

"Valamennyi kérdésben kompromisszumos javaslattal és megoldással állunk elő. A javaslatokról (a kormányzó pártok) saját frakciójukat, vezető testületeiket és a közvéleményt egyaránt tájékoztatni fogják " - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke.

Kóka János, a szabaddemokraták elnöke hozzátette, a július 1-jén aláírandó megállapodás konkrét határidőket és felelősöket jelöl meg, a részletekről pedig június utolsó hetében tovább tárgyalnak. A liberális politikus elmondta, a tíz pontból álló megállapodás-tervezet egyebek mellett tartalmazza a növekedés, az igazságosság, a környezetvédelem és a kampányfinanszírozás kérdését.
Ezeket részletezve Kóka János kitért arra, hogy a növekedési csomagban rögzítik az adócentralizációt, a kis- és középvállalkozások, valamint a kutatás-fejlesztés támogatását; az igazságossági csomag az oktatásban meghozandó intézkedéseket, a nyugdíjrendszer és a szociális szolgáltatások átalakítását tartalmazza.

Emellett a környezetvédelmet mindkét párt stratégiai kérdésnek tekinti, közös javaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé a pártok kampányfinanszírozásáról, egyetértenek az egyház és állam szétválasztásában, valamint szakmai munkacsoportot alakítanak a múlt lezáratlan kérdéseinek tisztázása érdekében -sorolta.

Gyurcsány Ferenc az egészségügyről szólva hangsúlyozta: a biztosítási rendszer tekintetében egyesítik a versenyt és a szolidaritást, vagyis az egységes társadalombiztosítás fenntartása mellett újabb pénztárak jönnek létre, amelyeket egy átmeneti időszak után régiókhoz rendelnének.
A kormányfő szerint a biztosítási rendszer átalakítása 2008 végére, 2009 elejére zárulhat le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A modern Szeged a boldog békeidőknek köszönheti létét

Közvetlen köze nincs Szegednek, vagy itteni politikusnak a kiegyezéshez, de a város képviselői Deák… Tovább olvasom