Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Minden végzet nehéz (Somethings Gotta Give)

Harry Sanborn az agglegénység élő szobra. Sajátos módon kizárólag 30 éven aluli nőkkel hajlandó randevúzni. A romantikusnak ígérkező hétvége azonban, amelyet Harry legújabb zsákmányával, Marinnal kíván tölteni a lány édesanyjának tengerparti otthonában, balul üt ki, ugyanis Harry szíve váratlanul valóban fájni kezd.
rendező: Nancy Meyers

forgatókönyvíró: Nancy Meyers
operatőr: Michael Ballhaus
jelmeztervező: Suzanne McCabe
zene: Hans Zimmer, Christopher Young, Heitor Pereira
látványtervező: Jon Hutman
vágó: Joe Hutshing

szereplő(k):
Jack Nicholson (Harry Sanborn)
Diane Keaton (Erica Barry)
Frances McDormand (Zoe Barry)
Keanu Reeves (Julian Mercer)
Amanda Peet (Marin)
Jon Favreau (Leo)
Paul Michael Glaser (Dave)

A film sztorija

Az ideális nőnek hosszú combja, pompás alakja, mindig jó kedve van, folyton szexre éhes, és legalább harminc évvel fiatalabb nálam - ez Harry Langer (Jack Nicholson) életfilozófiája. A zeneipar mindentudó cápája falja a nőket, de kizárólag a huszonéveseket. Imádja őket, imádja az irigy tekinteteket, és élvezi, hogy őt is élvezik. Legújabb zsákmánya Marin (Amanda Peet) nem rosszabb a szokásosnál: vagyis bombázó. A lány anyjának házában töltik a hétvégét, amikor egyszerre több baj is történik.

1. Betoppan a lány anyja (Diane Keaton). 2. Harry infarktust kap; ha nem is súlyos az ügy, úgy tűnik egy ideig ápolásra szorul, és fel kell hagynia eddig megszokott életformájával.

Az örökifjú playboy tehát egyszerre kénytelen rengeteg olyan bajjal szembesülni, amit korábban sosem viselt volna el. Kénytelen tűrni, hogy ápolják, mindezt egy idegen házban, méghozzá egy olyan nőtől, akinek ráncos a bőre! Ha ez még nem volna elég, beüt az igazi istencsapása: beleszeret barátnője anyjába, aki biztosan harminc fölött van. Az már csak a ráadás, hogy ezügyben egy vetélytárssal, az orvosával (Keanu Reeves) is számolnia kell. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - SzB

"A nagyszerű páros eléri, hogy a Minden végzet nehéz egy bármikor
újranézhető, könnyed és kacagtató nyugdíjas komédiává váljon – jóllehet nélkülük Myers munkája aligha vinné többre a középszernél. A film utolsó negyede még így is érezhetően veszít lendületéből: az üdítő humor teljesen elhal, a Párizsban játszódó jelenetek pedig mintha kizárólag csak azt a célt szolgálnák, hogy az eleddig okosan kihagyott kliséket az utolsó percekben töményen zúdítsák a nyakunkba. A két főszereplővel ellentétben ráadásul az összes többi karakter teljesen egysíkú jellem, amit leginkább az amúgy kiváló Frances McDormand, valamint a Starsky és Hutch-ból szalasztott Paul Michael Glaser sínyli meg. Közülük kizárólag Keanu Reeves-nek lenne alkalma bizonyítani, de képtelen élni a kínálkozó lehetőséggel: törvényszerűen Nicholson és Keaton árnyékában észre sem vesszük az egykori Mátrix-sztárt."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivál Koós nélkül

A megyeszékhely tavaszi fesztiválján már a második nagyon várt esemény marad el balesetek miatt.… Tovább olvasom