Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Minden településre nevez ki körzeti megbízottat a rendőrség

A rendőrség ötszáz új megbízotti poszt létesítésével és a hozzájuk tartozó települések csoportos kijelölésével kívánja elérni, hogy Magyarországon mindenhol legyen körzeti megbízott - mondta Horváth Attila, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főosztályvezető-helyettese pénteken Hajdúhadházon.

Az ezredes a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség kistelepülési fórumán arról beszélt, hogy új logika szerint dolgozik a rendőrség: az önkormányzatokkal együttműködve tekintik át és sorolják be a különböző településeket és városrészeket veszélyeztetettség szerint. Mint mondta, így hatékonyabbá válik a rendőri munka, hiszen a rendőri erőket a közbiztonság állapotától függően gyorsan tudják a problémás helyekre vezényelni.

Horváth Attila megjegyezte: a statisztikai adatok mellett a lakosság biztonságérzete is fontos visszajelzés a rendőrség munkájáról. A rendvédelemben a civil lakosságnak együtt kell működnie a rendőrséggel, ebben pedig kiemelt szerep jut az önkormányzatoknak és a polgárőrségnek. Hozzáfűzte: a polgárőrök kiterjedt hely- és személyismerete fontos pillér a rendőrség munkájában.

Csáfordi Dénes (Fidesz), Hajdúhadház polgármestere a fórumon úgy fogalmazott: "településünkön a közbiztonság létkérdés, de a városnak rossz híre van ilyen szempontból, és a sajtóban is sok a negatív visszhang ezen a téren".

Mint mondta, az önkormányzatok feladata, hogy a helyi rendeleteket szigorúvá tegye és szigorúan betartassa, illetve folyamatosan koordinálja a rendőrség és a polgárőrség munkáját. Megítélése szerint az oktatás színvonalának emelésével és munkahelyek teremtésével lehet javítani a lakosság életszínvonalán, ami a közbiztonság javulását vonja maga után hosszú távon.

A fórumon Fekete Csaba Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány, Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, az ORFK és több megye rendőrségi és polgárőrségi képviselőinek jelenlétében tanácskoznak a résztvevők a közbiztonságot érintő kérdésekről.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2010. november 21. 11:57
  „Persze garantáltan értenek is a parancs végrehajtáshoz!A többi meg lényegtelen.”
 • 3. Jandex 2010. november 20. 09:08
  „Gondolom lesz K.M.B. akinek több faluja lesz mint Csák Máténak. :)))”
 • 2. Losba 2010. november 19. 17:45
  „Meg arra még mindig nem jöttek rá, hogy nem a rendőrség működésével van a nagy probléma, hanem a bíróságokéval, ill. azok gyenge ítéleteivel.”
 • 1. Vanderer 2010. november 19. 17:35
  „Két héten belül minden faluban lesz rendőrség.
  Pár hónapja ez volt az egyik első kormányzati hazugság.Senki sem kérte számon rajtuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - Tízszeres áron kelt el a költségvetési vízibivalybőr táska

1 004 000 forintért kelt el a Nemzetgazdasági Minisztérium által a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére felajánlott táska. Tovább olvasom