Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Minden ötödik adófizető tévedett

Az uniós csatlakozást követő 2 hónapra vonatkozó több mint 20 ezer általános forgalmi adó (áfa) bevallás adatainak összesítéséből kiderül, hogy minden ötödik adófizető tévedett – adta hírül az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal.
Az adóhatóság adatai szerint a 4200 eltérést mutató áfabevallás kétharmadában a különbség mértéke 100 ezer forint fölötti. Az összehasonlítás célja az volt, hogy megállapítsák, van-e eltérés az uniós piacon értékesített vagy onnan beszerzett termékek partner szerinti bontásában szereplő összegek és az összesítő sorok között.
Az adóhivatal levélben hívja fel az érintett adófizetők figyelmét arra, hogy tekintsék át ismételten bevallásaikat és szükség esetén önrevízióval korrigálják az eltérést.

Tekintettel arra, hogy ez volt az első bevallási ciklus az uniós csatlakozás óta, az APEH még nem él a törvény adta mulasztási bírságolás lehetőségével.

Az APEH arra is készül, hogy az összesítő jelentésben szereplő adatokat a bevalláson kívül a más EU-országokból érkező információkkal is egybeveti, így próbálja kiszűrni azokat az adózókat, akik az európai belső piacra történő értékesítést színlelve próbálnak kibújni áfafizetési kötelezettségeik alól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medencék otthonra – az átlagostól az egyediig

Egyre gyakrabban látni magánházaknál kialakított úszómedencét. Bár a nyár lassan véget ér, a jövőre… Tovább olvasom