Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Minden nyolcadik pályakezdő munkanélküli

Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter győri látogatásán úgy vélekedett: azért, hogy ne legyen minden nyolcadik pályakezdő munkanélküli, a szülők tehetik a legtöbbet.

– A legfrissebb adatok szerint az ország egyik legdinamikusabban fejlődő térségében, Győr-Moson-Sopron megyében hatszáz pályakezdő van munka nélkül, közülük minden harmadik diplomás – jelentette ki Gyurcsány Ferenc tegnap Győrben. A politikus szerint ez azt mutatja, hogy a munkaerő-piaci igény és a képzés között ellentét feszül. Az ifjúsági miniszter úgy vélekedett, hogy meg kell értetni a szülőkkel: a diploma nem jelent automatikus belépőt egy jó álláshoz, ezért sokkal
jobban oda kell figyelni a pályaválasztásra.

Minden adózó évi 60.000 Ft-jába kerül az ingyenes oktatás

Gyurcsány hangsúlyozta, az adófizetők pénzét hatékonyan kell felhasználni, diplomás munkanélkülieket képezni drága. Ez a terep politikailag kockázatos, mivel bármilyen intézkedés felzúdulást válthat ki, elsősorban amiatt, mert sokan még azt hiszik, ingyenes az oktatás. Hozzátette: a felsőoktatás jelenlegi rendszerének fenntartása minden adózónak 60 ezer forintjába kerül évente. A jövőben az oktatási intézményeknek és a munkaerőpiacnak jobban kell illeszkedniük egymáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki viszivásárra a bőrét?

A megyei bíróságtól azt kéri egy panaszos, állapítsa meg a Győri Vásár Kft. fizetésképtelenségét. A… Tovább olvasom