Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Minden gyerekre GPS-t szerelnének Japánban

Egy közelmúltban végzett felmérés azt mutatta, hogy a japánok többsége annyira hasznosnak találja a GPS-t, hogy minden gyermekre felszerelne egyet.
A DimsDrive közvéleménykutató cég felmérése azt volt hivatott felmérni, hogy mi a japánok véleménye a GPS-ről, azaz műholdas helymeghatározó rendszerről, melynek segítségével a szerkezet tulajdonosát bármikor bárhol meg lehet találni, illetve ennek hatásáról a gyerekek magánéletére. Japánban ugyanis a mobiltelefonok többsége már rendelkezik ilyen funkcióval is, és a szülők előszeretettel vásárolnak GPS-es telefonokat gyermekeiknek, hogy mindig szemmel tudják tartani őket.

A megkérdezett 7500 ember 30 százaléka gondolta úgy, hogy a lehetőség a gyerek GPS-szel történő ellátására, a világ legcsodálatosabb dolga, 36,4 százalékuk pedig úgy látta, hogy a gyerekek megfigyelése jó, mert bár ez sérti bizonyos jogaikat, a világ egy veszélyes hely. Mindössze 7,7 százalékuk vélte úgy, hogy eleve már mobiltelefont sem adna a gyereknek, és pláne nem figyelné meg folyton, inkább biztosítaná számára az egészséges teret és szabadságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom