Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Mindannyian folytatják

Eltérően ítélik meg szereplésüket azok a képviselőjelöltek, akik a választás első fordulójában lemaradtak a dobogóról. Közös bennük azonban, hogy mindannyian folytatják politikai pályafutásukat.
A 7. számú választókerületben a harmadik helyen végzett Kertész Zoltán (SZDSZ) visszalép, így a második fordulóban Firtl–Kránitz párharc lesz.

Jelentős politikai erő lett

– A választás első fordulójában elért eredménnyel elégedett vagyok, mert az utolsó időközi megmérettetés óta megnégyszereződött az MDF-re adott szavazatok száma – értékelt Nagy Tamás, az MDF jelöltje. – Ezért köszönetet mondok mindenkinek. A legfontosabb célom az volt, hogy az MDF parlamenti párt legyen. Ez sikerült. Szerettem volna a párt átlaga fölött szerepelni. Ezt is elértük. A harmadik célkitűzésem az volt, hogy a párton belül jelentős politikai erővé váljon a soproni szervezet. Azzal, hogy több mint kétezren szavaztak ránk, ez is megvalósult, hiszen az MDF parlamentbe jutása 1400 vokson múlt. Sopronban két éve még az is kétséges volt, hogy egyáltalán megmarad-e az MDF. Annak ellenére kerültünk a parlamentbe, hogy a Fidesz gyilkos és öngyilkos politikát folytatott. Minket nem sikerült eltüntetniük, viszont korrekt számításaink szerint ismét nem győzik le az MSZP-t. Emiatt szomorú vagyok. A jobboldal vesztésre áll és ez Orbán Viktor politikájának köszönhető. Jobb lenne, ha levonnák a következtetéseket és nem hárítanák ránk a felelősséget. A második fordulóval kapcsolatban az MDF soproni vezetése hamarosan kialakítja – összhangban az országos vezetéssel – az álláspontját.
Sárdy Barbara, a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út jelöltjeként mérette meg magát és az ötödik helyen végzett.

Psszel is indul

– Az országos média úgy viselkedett a kampány időszakában, mintha nem is lennénk, nem biztosítottak egyenlő feltételeket a parlamenten kívüli pártok számára – mondotta Sárdy Barbara. – Ez döntő hatással volt a választások kimenetelére, azzal együtt, hogy az MSZP és a Fidesz is mindent elkövetett azért, hogy a választók „leírjanak” bennünket. Harmadik okként a pénzhiányt említem, hiszen a mi pártszövetségünket tagjaink lelkesedése és adományai tartják fenn. Ezek az összetevők befolyásolták a helyi eredményt is. A MIÉP-et azonban nem szabad leírni. Újjá kell szervezni a jobboldali pártokat, de nem olyan antidemokratikus módon, ahogyan a Fidesz cselekedett. Az ő céljuk az volt, hogy egyedül maradjanak a jobboldalon. A politikai pályafutásomat folytatom, és a MIÉP ott lesz a helyhatósági választásokon.
Elégedett volt az eredménnyel Friedl László Mihály is, aki a Magyar Vidék és Polgári Párt színeiben indul, és hatodik lett a rangsorban.

Megtanulták a nevét

– Annak ellenére vagyok elégedett, hogy a médiában állandóan csak négy pártról volt szó, a parlamenten kívüliek alig kaptak megjelenési lehetőséget. Arról nem beszélve, hogy a pénzügyi feltételek is eltértek egymástól. A nagyok milliárdokat költöttek a szavazatok megszerzésére. Ezzel szemben nekem például csak néhány szórólapra jutott. Az elmúlt években azonban legalább annyit elértem, hogy megtanulták a nevemet. A politikától nem fordulok el, ősszel a helyhatósági választásokon is megmérettetem magam. Indulok a polgármesteri székért, szeretnék a körzetemben képviselő lenni, és a német kisebbségi önkormányzat tagjaként is szolgálni akarom városomat.

Az első megmérettetése

A hét jelölt közül hetedikként végzett Pénzes András, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje.
– A mostani választások igazi tétje az volt, hogy ne kétpárti legyen a parlament – fejtegette a fiatal politikus. – Örülök, hogy végül négy párt képviselői alkotják majd az országgyűlést. Ami az én szereplésemet illeti, valóban kevés szavazatot kaptam, de ez volt az első megmérettetésem. Úgy gondolom, képet kaptunk arról, hogy most miképp vélekednek a soproniak a munkáspártról. Ez lehet az alapja a további teendőinknek, meghatározza, hogy mit kell tennünk azért, hogy négy év múlva jobban szerepeljünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoros küzdelemre számított a választáson?

Tovább olvasom