Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Milyen lesz a győri Árkád?

Az igazgató nem egyszerű üzletközpontot, hanem találkozóhelyet szeretne varázsolni az Árkádból.

Méreteiről már az építkezés kezdetén városi legendák születtek. Most, amikor a toronydaruk árnyékában kirajzolódik a képe, már tudható, a hírek igazak voltak. Az ECE-csoport által felépített Árkád nem csupán Győr, de az ország egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb bevásárlóközpontja lesz.  Az új központ igazgatójával, Hegyi Ferenccel arról is beszélgettünk, mit kaptak ők a várostól, mit adnak vissza, és miként szeretnének szerves részévé válni a megyeszékhely életének. Az igazgató, aki korábban a Győr Plazát vezette, sok terve közül egyet nagyon fontosnak tart: „Szeretném elérni, ha fél év múlva két ember megbeszéli, hogy szombaton délben találkoznak, egyiknek se kelljen megkérdezni a másikat, hol. Annyira egyértelmű lesz: csakis az Árkádban."

– Az Árkád jóval nagyobb, mint a Győr Plaza. Talán meg sem kéne kérdezni, miért vállalta a vezetését, annyira egyértelmű lehet a válasz.

– Valóban sokkal nagyobb, de nem csak ez motivált a döntésemben. Más szemléletű is talán. Ezért is érdekelt nagyon a feladat. Ötvenéves múltam, ha valaki ilyenkor vált munkahelyet, jól meggondolja. Én is ezt tettem. Arra lyukadtam ki, egy ilyen nagyságú szakmai és  emberi kihívás igazán nekem való lehet. Tudtam, erővel, energiával szakmai felkészültségemmel bírom, ezért vállaltam.

– Az Árkádnak először a nevét tanultuk meg, majd láttuk is, ahogy kinő a földből. Sokan lehetnek most kíváncsiak arra,  a befektetők miért pont Győrben építették fel.

– Győr az országban, ha mondhatjuk így, a felsőbb régiókhoz tartozik. A győriek már régóta megérdemeltek volna egy magas színvonalon működő bevásárlóközpontot. Sokan kénytelenek voltak eddig Budapestre vagy külföldre, Ausztriába menni, ha valamilyen márkás terméket szerettek volna megvásárolni. Bízom benne, hogy őket is törzsvásárlóvá tudjuk majd tenni. A város ipari, gazdasági színvonala is indokolta egy ilyen színvonalú bevásárlóközpont megépítését.

Bevásárlóközpont vagy több annál?

– Nem titkolt szándékunk, hogy jóval többek legyünk, mint bevásárlóközpont. Az Árkádokra Budapesten és Pécsen is az a jellemző, hogy élő, lüktető közösségi terek is egyben. Ez a gondolat, ez a szándék mindenütt megértésre talált. Az emberek nem csak vásárolni mennek el az Árkádba. Persze ha már ott vannak, körül is néznek majd.

– Ön szerint a konkurencia felveszi majd a versenyt önökkel?

– A szó igazi értelmében talán nem is beszélnék konkurenciáról. Hiszen olyan hely, mint az Árkád, nincs az egész régióban. A vásárlókat nem a konkurenciaharc érdekli, hanem az, milyen a szolgáltatások színvonala, milyen a minőség, milyen a belső hangulat. Ők célirányosan választanak, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szinten szolgáljuk ki őket. Természetesen tudjuk, Győr belvárosi üzleteinek, a Győr Plazának bizonyos fokig konkurenciái leszünk. Azok a bérlők, akik nálunk helyet kaptak, megpróbálják majd marketing- és kereskedelmi eszközökkel a vásárlókat elcsábítani. Ám az Árkádnak nem célja mások tönkretétele, a magas színvonalú kiszolgálás viszont igen. Majd a vásárló dönt.

Mikor nyit az Árkád?

A tervek szerint október végén nyitják meg a bevásárlóközpontot. A szakemberek szerint az építkezés jelenlegi ütemét tartva ez tartható időpont! A nagy karácsonyi bevásárlásnak egyik színtere egész biztos már az Árkád lesz.

– Ha már a vásárlókat emlegettük, elegendően vannak és elég nagy vásárlóerővel ahhoz, hogy az Árkád életképes legyen?

– Az ECE-csoport minden építkezés előtt nagyon komoly analízist  végez. Ebben megvizsgáljuk a gazdasági, kereskedelmi potenciált, a vásárlóerőt a városban, a környékén, sőt, még a régióban is. Ezek alapján döntik el egy-egy helyről, hogy ott az Árkád bevásárlóközpont felépülhet-e. A cég mögött nagyon komoly invesztorcsoport áll és nyugodtan mondhatom, ők nagyon meggondolják, hova teszik a pénzüket. Csak ott fognak bele építkezésbe, ahol a befektetés hosszú távon is megtérül. Győr ilyen város!

– Az Árkád felépülte után Győr látképe, városszerkezete is alaposan megváltozik. 

– Szeretnénk elérni, ha a sétálóutcák – talán nem csak képletesen – egészen az Árkádig nyúlnának a történelmi belvárosból. Mi célirányosan nem csupán vásárlási, de időtöltési, szórakozási lehetőségeket is szeretnénk biztosítani az emberek számára. Így kialakítva egy új agorát, találkozási pontot.

Ha látni szeretné belülről az Árkádot, jelentkezzen!

A Kisalföld az Árkád Üzletközpont igazgatójának, Hegyi Ferencnek a meghívására max. 50–80 fős csoportot szervez. Ha szeretne április végén körbesétálni az Árkádban, jelentkezzen a penzbeszel@kisalfold.hu, vagy levélben a 9002 Győr, Pf. 28 címen. Túljelentkezés esetén sorsolni fogunk.

– Gyorsan, hatékonyan építkeztek. Nem volt semmilyen probléma?

– Mind a lakosság, mind a városvezetés megértő és segítőkész volt irányunkban. Külön köszönet a győrieknek, hogy elviselték az építkezésből adódó kellemetlenségeket. Pár dolog még hátravan, de amint elkészült az Árkád, a környező utak is rendezetté válnak, valószínű, hogy ez a környék fel fog értékelődni, jó lesz itt vásárolni, szórakozni és lakni is.

– Kívülről szemlélve minden rendben, bent is ilyen ütemben folyik az építkezés?

– Nincsenek kulisszatitkaink. Ezért  ajánlom fel a Kisalföldnek azt a lehetőséget, hogy egy 50–80 fős csoportot a lakosságból szervezzen meg, és mi őket bármikor készséggel végigvezetjük az építkezésen. Láthatják már, hogy bent minden szerkezetkész, és már a bevásárlóutcák is kialakultak.

– Köszönjük, ezzel élni fogunk, meghirdetjük olvasóink között. Visszatérve az Árkádhoz, az üzletközpontokhoz. Azt mondja, közösségi tér lesznek, találkozóhely, pedig manapság, ha valaki plázázik, az nem mindig jelent pozitív dolgot.

– Arról, hogy ez a fogalom kicsit dehonesztáló lett, azok tehetnek, akik nem a megfelelő színvonalon végzik dolgukat. Az Árkádban olyan lesz a hangulat, a környezet, hogy mindenki jól érezze magát. Kellemes, kikapcsoló légkörre gondoljanak, olyanra, amely azt sugallja majd, ide vissza kell térni.

– Végezetül az üzletről, a szó szoros értelmében. Van még kiadó helyük?

– Lekopogom, minden üzlet elkelt. Sőt, a várólistán is szép számmal vannak jelentkezők. Már most elmondhatom, az Árkád a legnagyobb márkákat hozza el Győrbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evolúciós láncszemet találtak?

A tudósok szerint a Kanada északi-sarkvidéki területein talált állati ősmaradványok azt a… Tovább olvasom