Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Milyen anyagokat gyűjtsek össze álláspályázataimhoz?

Huszonhat éves vagyok és minden igyekezetemmel állást szeretnék változtatni. Azt már biztosan tudom, hogy a jelenlegi munkahelyemről el fogok jönni. Most kezdem az álláskeresést, s az érdekelne, hogy a beadandó álláspályázataimhoz milyen anyagokat gyűjtsek össze, hogy minden szükséges dokumentum a rendelkezésemre álljon?
G. Veronika

Először is: amíg nincs meg a végleges új állása, bármi áron maradjon a mostani munkahelyén! Vegye figyelembe, hogy munkanélküliként sokkal nehezebb új állást találni, mint stabil háttérrel. Az új állás megszerzésének nehézségein túl – megfelelő számítógépes nyomtatási lehetőség, telefoni elérhetőség hiánya stb. – a fenti körülmények nagyban ronthatják az ön alkupozícióját is a leendő munkahelyen. Ha azonban már biztosan várja önt valahol egy új állás, de még meghatározott időt el kell töltenie a munkahelyén, vagy még a keresgélés stádiumában van, arra figyeljen oda, hogy ez alatt az idő alatt munkájának minősége ne romoljon. A potenciális munkáltatók sem szeretik, ha valakiről az terjed el – és a referencia-ellenőrzés során erről tájékoztatást is kaphat a leendő munkáltató! –, hogy az utóbbi időben csökkent a teljesítménye, lazult a munkafegyelme, és már nem olyan odaadással végzi a munkáját.
Az álláspályázatokhoz szükséges anyagokkal kapcsolatban – saját tapasztalataim alapján – az lenne a tanácsom, hogy a pályafutása során felgyülemlett, a munkájára vonatkozó személyi anyagokat, okmányokat már jóelőre gyűjtse össze egy (virtuális) dossziéba. Ezt elnevezheti „karrierdossziénak". Ebbe az alábbi anyagokat célszerű összeszedni: az ön által eddig készített szakmai és egyéb önéletrajzok, valamennyi képzettség, iskolai, üzleti, iskolai (tanfolyami) végzettség, nyelvvizsga bizonyítvány stb. Főiskolai, egyetemi – esetleg középiskolai – dícséretek, kitüntetések, pályadíjak, eddigi pályafutása során készített egyes írásos anyagok mintái: jelentések, feljegyzések, tanulmányok, elemzések; teljesítményértékelési dokumentumai (ha egyáltalán volt ilyen), prémiumkifizetésről, előléptetésekről, fizetésemelésekről szóló értesítések. Ajánlólevelek (működési bizonyítvány) korábbi munkáltatóktól (és másoktól), kiemelkedő munkateljesítményt, szorgalmat vagy kreativitást igazoló különféle dokumentumok, levelek, feljegyzések; ügyfelek, vevők, megbízók az ön munkáját dícsérő vagy elismerő levelei, feljegyzések arról, mikor, mennyi pénzt vagy más eszközt takarított meg, a munkáltatója számára, milyen újításokat, szervezési megoldásokat vezetett be, milyen sikeres projektekben vett részt stb.

Mindezen anyagok összegyűjtése során kínosan kell ügyelni arra, hogy egyrészt mind a korábbi, mind a jelenlegi munkáltatójával kapcsolatban a maximális diszkréciót betartsa, tehát ne kerüljenek közé a munkáltató bizalmas belső ügyeit taglaló dokumentumok. Másrészt semmiképp se hozzon magával olyan anyagokat, amelyek munkáltatója kizárólagos tulajdonát képezik.

Pintér Zsolt fejvadász és karrierszakértő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradók figyelmébe

Győrszentiván. Ma délután 3 órától este 7 óráig kiszállásos véradásra várják a véradókat a helyi… Tovább olvasom