Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Milliókért aukcionál a Pintér Galéria

Számos milliós kikiáltási árú alkotás is szerepel a Pintér Galéria szerdai és csütörtöki árverésén, amelyen - most először - egy tízmillió forintnál értékesebb festmény is szerepel a kínálatban.
A galéria összesen 415 tételt kínál eladásra, ezek közül 19 indul egymillió forint feletti összegről, a legdrágább alkotás kikiáltási ára pedig 13 millió forint. "Első alkalommal van tízmillió forint feletti kikiáltású tétel aukciós válogatásunkban" - mondta erről az MTI-nek Pintér Péter, a galéria tulajdonosa.

Az Anders Leonard Zorn (1860-1920) nevéhez köthető Brandyt töltő hölgy című vásznat indítja a legmagasabb összegről a galéria. Zorn a legismertebb svéd festő, rézmetsző és szobrász, akinek impresszionisztikus és a skandináv életérzést megjelenítő munkássága a kor egyik legjelesebb művészévé avatta.

Rajta kívül Kádár Béla, Jeges Ernő, Liezen-Mayer Sándor, Rippl-Rónai József, Vadadi Filep Jenő, Kokas Ignác, Szabó Vladimír képei, valamint egy XVIII. századi Szent István-szobor is hét számjegyű összegről indul.
 
Emellett antik és XX. századi ezüst tárgyakból, arany ékszerekből is gazdag a választék. A pesti, bécsi, prágai, londoni ezüsttárgyak néhány százezer forintot kóstálnak, az arany ékszereket törtarany ár alatt kínálják, ezek 10 ezer és 2,6 millió között mozognak.

A milliós tételek mellett számos izgalmas, de kisebb összegért megszerezhető darabért is lehet licitálni. Kondor Béla férfiportréjáért és Heinrich Edének a Vigadó falképéhez készített vázlatáért 950 ezer forinttól lehet ajánlatot tenni. A félmilliós kikiáltási árat sem éri el Ilosvai Varga István csendélete, Telepy Károly tájképe, Mattioni Eszter kislány portréja, Pauer Gyula festménye vagy Kerényi Jenő öt kisplasztikája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfejű idős ember sírját tárták fel Aquincumban

Hétfejű idős ember sírját tárták fel Aquincumban: az elhunytat hat emberfejjel, valamint egy… Tovább olvasom