Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Milliárdos reklám az üdülési csekknek?

A Magyar Nemzet szerint a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kormánydelegáltak által felügyelt kuratóriuma úgy döntött: a baráti médiával kötne közel másfél milliárd forintos üzletet.

A napilap szombati számában megjelent cikk szerint a pénzből több mint egymilliárd jutna az ATV-nek, a kiváló szocialista kapcsolatokat ápoló Zolcer János családjának érdekeltsége, az Info 24 TV pedig két lépcsőben összesen 300 millióhoz juthatna. A cél: reklámozni az üdülési csekket.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint az erről szóló előterjesztést tavaly december 18-án tárgyalta, majd fogadta el az alapítvány kuratóriuma. A tervezetet a kuratórium elnöke, Karácsony Mihály jegyzi, aki "mellékesen" a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) tanácsadója. Az előterjesztés értelmében az ATV napi hárommillió forintot kap azért, hogy az alapítvány céljait, illetve az üdülési csekket reklámozza.

A megbízás részletei szintén érdekesek. Ezek között az szerepel, hogy az ATV naponta négyórányi műsort gyárt az alapítványnak (ennek tarifája 2,1 millió), amelyből viszont hétköznaponként mindössze egy-, hét végén kétórányit tesz közzé saját műsorában. A megjelenésért cserébe az alapítvány további 900 ezer forint sugárzási díjat is fizet, "természetesen" szintén naponta. A megbízás egyik furcsasága tehát, hogy a tévétől megrendelt heti 35 órányi forgatott anyagból mindössze 9 kerül adásba. A tervezet szerint a megállapodás egy éven keresztül élne, további egy évre meghosszabbítható - ismerteti a napilap.

Olvasóink írták

 • 9. hehe08 2010. január 24. 21:24
  „idén voltam először üdülési csekkel utazni és elutazáskor kp-ban és üdülési csekkben fizettem..... szóval eltérő az elfogadása.....
  a lényeg ettől még az, hogy a gazdaságban megforduló fekete pénzeket lehetett fehériíteni az üdülési csekkel..... (mert nem kellett tb-t meg adót fizetni utána)..... most majd megint feketén kapja meg a dolgozó a pénzét.......”
 • 8. iparos 2010. január 24. 20:39
  „Ha szállodába mész,elutazáskor kell fizetni a számlát. Kivétel ha üdülési csekkel fizetsz! Ilyenkor elöre kell rendezni. Ez a bizalom a csekkel fizetökkel szemben!”
 • 7. hehe08 2010. január 24. 20:25
  „ezt most kifejtenéd???
  mert nem értem..... ki fizetett előre kinek és egyáltalán....????
  kösz!”
 • 6. iparos 2010. január 24. 15:25
  „Megérdemlik a sorsukat! Aki üdülési csekkel fizetett, mindenhol elöre fizettettek. Aki készpénzel, az a szolgáltatás után. Most meg sirnak az üdülési csekk után!”
 • 5. hehe08 2010. január 24. 13:14
  „ez így igaz!
  1,3mrd forint adó biztosan nem fog befolyni..... mert a munkáltatók nagy része nem fog adni......
  és akkor nincs a szállodák és vendéglátó egységektől biztosan befolyó áfa és nyereségadó sem......
  köszönjök mszp!”
 • 4. Csetneky 2010. január 24. 11:23
  „A rohadék "szocialisták" már megint a mi pénzünket osztogatják az elvtársaiknak. Az üdülési csekkenek az lett volna a legjobb reklám, ha adómentes marad! Szemét, tolvaj bagázs!”
 • 3. Reális 2010. január 24. 09:23
  „Már csak április 11-ig lopja a baloldal a pénzünket!Addig féllábbal is kibírjuk!”
 • 2. Boróka53 2010. január 23. 13:39
  „P...n kéne rúgni az üdülési alapítányt a felügyelő kurátoraival együtt!!! Reklámcéra elherdálni ennyi rengeteg pénzt??!!! Minek reklámozni, ami már évek óta ismert, bevált módszer??!! Eszement banda!!!”
 • 1. TBK 2010. január 23. 11:10
  „1300 millió ft.
  Ebből 13.000 rászoruló kaphat 100.000 ft-os üdülési csekket.
  Ennek sokkal nagyobb reklámértéke lenne.
  De tudjuk abszurdisztánba mutyi a lényeg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszország kiemelten fontos partner

Magyarország kiemelten fontos partnerének tekinti Oroszországot - jelentette ki Bajnai Gordon… Tovább olvasom