Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Milliárdokkal kevesebbet kap az MTV

Jövőre az ideinél 9,4 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhat a Magyar Televízió (MTV), mivel a köztévé 2010-ben egyáltalán nem kap céltámogatást.
Az Országgyűlés 190 igen, 151 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett elfogadta Jánosi György (MSZP) a kormány által is támogatott javaslatát, amely elvonta az MTV 2,4 milliárd forintos, a közalapítványhoz rendelt támogatását, és azt a Hungária Televízió Közalapítványhoz, azaz a Duna Televízióhoz rendelte. Így az MTV jövőre nem kap egy fillér céltámogatást sem, mert az idei 9,4 milliárd forintos támogatással szemben a jövő évi büdzsé már csak ezt a 2,4 milliárdot tartalmazta.

Az javaslatról az SZDSZ és a KDNP külön szavazást kért.

A szocialista módosító indítványt az MSZP frakció mellett a fideszes Mádi László és nyolc, többségében volt MDF-es független képviselő támogatta; elutasította a Fidesz, a KDNP-frakció egy része, az SZDSZ és egy független képviselő mellett két szocialista is: Juhász Ferenc és Tóth József; tartózkodott a KDNP másik fele, Szijjártó Péter (Fidesz) és Karsai József (MSZP).

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője a házelnöknek írt levelében korábban úgy vélte: a tervezett költségvetési elvonások okozta "válsághelyzet következménye legrosszabb esetben az, hogy a Magyar Televízió képernyője elsötétül, hiszen januárban vagy februárban nem tud a Magyar Televízió bért adni a dolgozóinak". Ennek megakadályozására - mint akkor bejelentette - előre korlátozniuk kell hír- és hírháttér-, érdekvédelmi, kulturális, történelmi, közelmúltra fókuszáló, kisebbségi és vallási műsoraik időkeretét.

Olvasóink írták

 • 8. load 2009. november 24. 20:51
  „3. pulci
  "...nekik megvan és lesz az atv míg a fidesz ha kormányra kerül akkor hírtv lesz ahova a pénzek folynak majd tehát senkinek sincs érdeke az mtv fenntartásában ..."
  Nem gondolom, hogy így lenne.
  Sem az ATV sem a HírTv-n - mert magánkézben vannak - nem lehet annyi állami pénzt átcsorgatni, mint a közszolgálati adókon.
  A kiszervezett műsorokat gyártó magáncégeken keresztül milliárdok vándorolhatnak pártkasszákba.
  A HírTv és az ATV csak az állami vállaltok hirdetésein keresztül juthat állami pénzhez, és ez az előzőhöz mérten nagyon kevés.”
 • 7. Robusto 2009. november 24. 13:59
  „Nem kell oda pénz, jövőre úgyis a (rém)HírTv lesz a királyi...”
 • 6. todoer 2009. november 24. 10:38
  „Azon is el lehetne gondolkodni , kell - e 4 körszolgálati tv adó ( MTV1,MTV2,Duna1 ,Duna2 amit nem is lehet Győrben nézni ) és 3 rádió adó ( MR1 = Kossuth , MR2= Petőfi , MR3 = Bartók ) . A "sógóréknak "elég 2 tv csatorna és ha jól tudom 2 rádió adó .”
 • 5. sergio 2009. november 24. 10:11
  „Nem akarok megsérteni senkit, de vasárnap délelőttönként az a millióny vallási sz..tól ki van a micsodám. Aki vallásos azok legtöbbje úgy is a templomban van nem pedig a tv-t bambulja. Még jó, hogy van net.”
 • 4. akinemfél 2009. november 23. 23:54
  „Ez egy Duna-híd ára. 20 év alatt 20 Duna-híd épulhetett volna az erre fordított pénzbol.”
 • 3. pulci 2009. november 23. 22:23
  „Egyetértek előttem szólokkal a programok elég gyengék én pl. csak az estét nézem mtv-n. Nyilván a baloldal már lemondott mtv-ről nekik megvan és lesz az atv míg a fidesz ha kormányra kerül akkor hírtv lesz ahova a pénzek folynak majd tehát senkinek sincs érdeke az mtv fenntartásában ami könnyen megszűnéshez vezethet.”
 • 2. Csetneky 2009. november 23. 21:06
  „A szívem szakad meg értük! Szinte senki által nem nézett döbbenetes műsorok, több mint 60 főnek legalább havi 1 milliós fizetés.”
 • 1. xo17zy 2009. november 23. 20:59
  „Annak a mutyizó bandának SEMMIT, egyetlen adóforintot nem adnék! Családtagokat, haverokat, mutyipartnereket tömörítő bűnszövetkezet. Pl. a legtöbbet (1,5 misi felett) érdekes módon egy testvérpár keresi ott, akik az egyik osztályvezetőnek a lányai....

  Behívja az MTV vezérigazgatója az egyik alkalmazottját.
  - Nos, kedves munkatársam, Ön már egy éve dolgozik vállalatunknál. A portán kezdte, aztán röpke 2 hét alatt átkerült a pénzügyi osztályra. Egy hónap múlva már osztályvezető-helyettes lett. Mindössze négy hónap után kinevezték a gazdasági részleg vezetőjének. Most pedig, mivel komolyan foglalkozom a visszavonulás gondolatával, megkérdezném, hogy mit szólna a vezérigazgatói poszthoz?
  - Köszönöm! - feleli az alkalmazott.
  - Köszönöm? Ez minden, amit egy ilyen hatalmas ajánlatra tud mondani?!
  - Jó, akkor "Köszönöm, apa!"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megölte az anyósát

Előzetes letartóztatásba helyeztek hétfőn a Pest megyei Mendén egy férfit, aki azzal gyanúsítanak,… Tovább olvasom