Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Mikor lesz forint helyett euró Magyarországon?

Mikor lesz forint helyett euró Magyarországon? kérdésünkre megérkeztek a válaszok.

 www.valasztas.kisalfold.hu

Április 6-ai kérdésünk: 
Hogyan segítenék a pályakezdőket?


Válaszok a Mikor lesz forint helyett euró Magyarországon? kérdésre:


MIÉP-Jobbik a Harmadik Út: Azokban az országokban, amelyek már csatlakoztak az eurózónához, nem volt a társadalom életszínvonalában semmiféle fejlődés, ami az euró bevezetésének tudható be. Először talán össze kellene hangolni az árakat és a béreket. Ameddig ilyen méreteket ölt az államadósság, az euró bevezetése csak fokozná pénzügyi kiszolgáltatottságunkat. (Sárdy Barbara, 7. vk.)


Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt:
A liberális párt takarékos költségvetési politika esetén elérhetőnek tartja, ezért ragaszkodik az euró 2010-es bevezetéséhez, melynek legfőbb eredménye az árfolyam-spekuláció megszűnése. Használatának következménye, hogy megtakarításaink értékállósága megmarad, a beruházók árfolyamkockázat nélkül tervezhetnek. (Mohos Péter, 2. vk.)

Magyar Demokrata Fórum:
Érzelmileg valamennyien kötődünk a forinthoz. Látva ma a forint sérülékeny helyzetét és azt, hogy mind a gazdaság, mind a lakosság az unióban nálunk fizeti a legnagyobb kamatot, az MDF támogatja az euró minél előbbi bevezetését. Célként elfogadjuk 2010-et, de a költségvetés veszteségeit ismerve félő, hogy ez csak egy későbbi időpontban valósulhat meg.Magyar Kommunista Munkáspárt:
Az Európai Unió tagjaként érdekünk, hogy minél előbb nálunk is az EU egységes fizetőeszköze, az euró kerüljön bevezetésre. Ennek előnyeiről már sokat hallottunk. Tudjuk azt is, hogy az ország jelenlegi pénzügyi helyzete nem felel meg azoknak a kritériumoknak, melyek lehetővé teszik a közeli bevezetését. A sajnálatos folyóáradások pedig csak tovább növelik az ország pénzügyi gondjait. Ezeket figyelve azt gondoljuk, mostantól számítva 6–8 éven belül nem kerül sor az euró bevezetésére. (Markó Gábor, 2. vk.)


Magyar Szocialista Párt:
2008-ban teljesítjük az euró bevezetésének feltételeit és ezzel – az Európai Unió által előírt kétéves átmeneti időszak után – 2010-ben törvényes fizetőeszközzé válik hazánkban az euró. A közös pénz megéri a bevezetésért tett erőfeszítéseket, hiszen az euró a stabilitás, a védett gazdaság, az európai jólét és a hétköznapi biztonság jelképe. Mindezek érdekében az euró bevezetésének gazdaságpolitikai programját még idén törvénybe foglaljuk. (Dr. Molnár Csaba, 2. vk.)


Magyar Vidék és Polgári Párt
: Nem érdek hazánkban az erőltetetten gyors euróbevezetés. A jelenlegi elhibázott gazdaságpolitikának köszönhetően azonban a forint leértékelése miatt az euróalapú hitelek törlesztői jelentős veszteséget, rossz esetben teljes vagyonvesztést szenvedhetnek el a külföldi tulajdonú bankoktól. (Dr. Friedl László Mihály, Wandraschek Ferenc)
Kereszténydemokratapárt:
A KDP reményei szerint 2010-ben, a tervezett évben.Fidesz – MPSZ–Kereszténydemokrata Néppárt:
Ha a Medgyessy–Gyurcsány kormány minisztereinek ígéreteit vesszük figyelembe, akkor 2007–2008–2010–2012-ben. Ha maradna a Gyurcsány-kormány, akkor talán valamikor a következő évtized közepe táján, esetleg. Ha azonban egy nemzeti kormány kap felhatalmazást a választóktól április 9-én, akkor nem lehetetlen a 2010-es dátum, mert ehhez koncepció és szakértelem kell.

Ön mit kérdezne a pártoktól? Írja meg nekünk az voks@lapcom.hu e-mail-címre!

 Az összes Győr-Moson-Sopron megyei választókerület jelöltje megtekintehtő a Kisalföld Online-on >>


MI KÉRDEZÜNK, A PÁRTOK VÁLASZOLNAK


Az összes eddig megjelent kérdés és válasz itt olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc beszéde az Andrássy úti nagygyűlésen

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt szombaton Budapesten, a Magyar Szocialista Párt Andrássy úti… Tovább olvasom