Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Mikola és Kökény az inzulinról

A Fidesz nem ért egyet azzal, hogy a cukorbetegeknek is térítési díjat kell fizetniük a patikákban a kiváltott inzulinért – közölte Mikola István, a párt egészségpolitikusa budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus arra kéri az egészségügyi tárcát, gondolja át még egyszer az inzulin 300 forintos „dobozdíját”, miután a készítmény 1925 óta ingyenes. Felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon mintegy hatszázezer cukorbeteg él, számukra a betegséghez kapcsolódó egyéb gyógyszerkiadás is jelentős.

Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa azt mondta: nemcsak az inzulin, hanem minden eddig térítésmentes gyógyszer után fizetni kell háromszáz forintot. Hozzátette ugyanakkor, hogy a rászorulók ez alól továbbra is mentesülnek, mert a közgyógyellátás keretében nekik továbbra is ingyenesek ezek a gyógyszerek.

Szili a szociális felelősségről

Alkotmányos formában kell az állam szociális felelősségének mértékét rögzíteni – hangsúlyozta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, miután a város fideszes polgármesterével közösen ételt osztott vasárnap a szegényeknek Kecskemét főterén. „Meggyőződésem az, hogy elérünk lassan egy olyan fokra, amikor alkotmányosan kell rögzítenünk azt, hogy mi az a szociális mérték, amíg egy állam felelősséggel tartozik a saját polgáraiért” – mondta a házelnök, aki szerint nincs olyan európai társadalom, amelyik ma lemondhat arról, hogy állami segítséget nyújtson a szegényeknek és a létminimum alatt élőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMAFC–Fehérvár KC 73–81 (21–19, 21–20, 16–21, 15–21)

Sopron, NB I/B-s férfimérkőzés, 300 néző. V.: Sabáli, Kurucz. Tovább olvasom