Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Mikó István a Petőfi Színház örökös tagja

Folytatás az 1. oldalról.

– Jólesik a soproniak szeretete, a megbecsülés jeleként értékelem a közönség szavazatának eredményét – mondta Mikó István, aki még nem tudja, melyik darabot válassza majdani jutalomjátékának. – Most az egész világirodalom a repertoár – fogalmazott a Petőfi Színház örökös tagja. – Mindenesetre olyat szeretnék választani és Sopronba hozni, amely egyrészt kihívást jelent a számomra, másrészt a közönségnek is élmény marad.
Mikó István arra a kérdésre, visszatérne-e a soproni társulatba, elmondta, így is rendszeresen biztosítanak neki fellépési lehetőséget a leghűségesebb városban. Az ünnepi heteken is láthatta a közönség, most pedig augusztus 1–2–3-án a Svejk vagyok című darabot mutatja be a Várkerület sörözőben.
– A Petőfi Színház 15 éves évfordulójának októberi ünnepségére szintén felkérést kaptam – folytatta a színművész. – Neil Simon A furcsa pár című művét állítom színpadra, s az egyik főszereplő alakját is életre keltem. Ebben a darabban csak azok játszanak, akik annak idején tagjai voltak a társulatnak...

A legnépszerűbb tíz

A „Petőfi Színház örökös tagja” szavazáson a győztes Mikó István 541 voksot kapott, az utána következő Incze József 148-at. Pket követi Selmeczi Roland (146), Varga Gábor (76), Bács Ferenc (73), Keresztes Ildikó (59), Nemcsák Károly (44), Boros Zoltán (35), Borbás Gabi (32). Szilágyi Tibor lett a tizedik, 31 szavazattal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét feljelentik Duray Miklóst

Ismét feljelenti Duray Miklóst a szlovák kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS),… Tovább olvasom