Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Mikó-terv Erdélyben a magyar Széchenyi-terv mintájára

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) gazdasági szakbizottsága a magyar Széchenyi-tervhez hasonló erdélyi gazdaságfejlesztési program elkészítését kezdeményezi Mikó-terv néven - írja az EMNT gazdasági szakbizottsága az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
A közlemény ismerteti: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács gazdasági szakbizottsága január 7-én Székelyudvarhelyen ülésezett, amelyen megállapította, hogy a román kormány nem talált megfelelő, koherens megoldást a kialakult súlyos gazdasági helyzet stabilizálására és felélénkítésére.

A szakbizottság elemezte a 2010-es év általános gazdasági eseményeit, különösképpen az erdélyi gazdasági, valamint ezen belül a székelyföldi gazdasági helyzetet, és stratégiai tervet készített a 2011-es évre vonatkozóan.

A terv keretében a gazdaság motorját képező és a foglalkoztatás oroszlánrészét adó kis- és középvállalkozások gazdasági helyzetének javítására a magyar Széchenyi-terv mintájára erdélyi Mikó-terv felállítását javasolja - különös tekintettel az erdélyi fiatalok vállalkozói kedvének fokozására, szülőföldön maradásuk ösztönzésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszurkáltak egy taxist a pályaudvarnál

Megszurkáltak egy taxist a fővárosban, a VIII. kerületi rendőrkapitányság súlyos testi sértés… Tovább olvasom