Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Miként lehet egy község önálló?

Elkészült Répceszemerén az Autonóm település ausztriai mintára című projekt záró kiadványa, melyben leírják, milyen feladatok állnak a település előtt. Ezek között szerepel egy erdei iskola kialakítása, valamint az, hogy jobban ki kell használni a megújuló energiaforrásokat.
Fontos állomásához érkezett Répceszemerén a közel kilencmillió forint Phare-CBC támogatásból, valamint egymillió forintos önrészből elkezdett Autonóm település ausztriai mintára című projekt. Még a nyár közepén tartottak egy konferenciát ebben a témában, amelynek most készült el a záró kiadványa.
Radics László polgármester lapunknak elmondta, a leírásban összefoglalták, hogy milyen feladok állnak Répceszemere előtt az elkövetkezendő hét évben, ha tartani akarja a projektben leírtakat.
– Az európai uniós források az alapjai tervezett fejlesztéseinknek, ezért minden lehetséges pályázaton részt veszünk – tette hozzá a faluvezető. – Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy meg is tudjuk valósítani az elképzeléseinket. Az egyik fő célunk, hogy az energiaellátást természetes úton biztosítsuk, azaz nap- és szélerőműveket építünk. Elsőként a település intézményeit kötjük a rendszerbe 2008-tól, s ezt követően a lakosság is rácsatlakozhat. A már telepített energiafű mellé jövő tavasszal gyorsan növő nyárfákat ültetünk.
A polgármester elmondta még, a községben lévő egykori evangélikus iskolát is átalakítanák. Az elképzelések szerint a térség fiataljai számára egy erdei iskolát, találkozóhelyet hoznának létre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ünnepeltük az ’56-os évfordulót?

Tovább olvasom