Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Miért szimatolnak a nők?

A nők szeretik partnerük ruháit szagolgatni, s egy vizsgálat megállapítása szerint gyakran az illető hiányát enyhítik ezzel.
A nők jelentős többsége vigasztalja magát partnere illatával, viszont a férfiak közül szinte alig van olyan, aki egy illatos pizsamát vagy egy  parfümös sálat szagolgatna, ha barátnője vagy kedvese nincs ott.
A megkérdezett nők több mint 80 százaléka mondta azt, hogy legalább egyszer már megszagolta partnere ruhadarabját, kétharmaduk pedig már aludt is valamilyen férfiruhadarabbal. A férfiaknál 34 százalék volt ez az arány, de a tipikus férfiválasz úgy hangzott: „Na de ki csinál ilyet?" 
A szaglászók motívumai eltérőek: ha egy férfi szagolgat, akkor  leginkább azért teszi, mert jó illatot érez, míg a nők ezáltal  akarják partnerük közelében érezni magukat. A férfiak csak  vonogatták a vállukat, ha az okokról kérdezték őket, míg a nők nagyon emocionális válaszokat adtak. A szaglás közelséget és érzést jelent számukra.

Vannak nők, akik olyan személyek közelségét keresik, akik hasonló cigarettát szívnak, mint partnerük. „Az illat ősi dolog,  mert míg a férfiaknak a vadászatnál jó szemre és gyors reflexekre  volt szükségük, addig a nőknek tudniuk kellett, hogy az ételt odaadhatják-e a gyereknek, vagy sem, a bogyók erjedtek-e, vagy még ehetők. Ebből a mai napig érvényes, hogy a női szaglás sokkal érzékenyebb, mint a férfiaké.  
A nők a partnerséggel közelséget keresnek és szeretetet, ami  esetleg szexhez vezethet, míg a férfiak pont fordítva gondolkodnak. Az illat olyan tényező, ami egy kapcsolatot erősíthet, de gyengíthet  is.
a női szaglás sokkal érzékenyebb, mint a férfiaké.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teakészítés fortélyai

Lényeges, hogy az egyes teafajták elkészítésének szabályait betartsuk. Sokan nincsenek tisztában ezzel, pedig nagyon fontos, mert nem ugyanabban az ízélményben lesz részünk. A fekete teán kívül mindegyik fajtánál ajánlott az először felforralt vizet 60–70 fokra visszahűteni, majd a teafüvet ebben áztatni.
Tovább olvasom