Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Miért, hogyan bírságol az APEH?

Bírságolási kézikönyvet jelentetett meg internetes honlapján az Apeh, egy helyre gyűjtve minden, a témával kapcsolatos tudnivalót az adózók egyszerűbb eligazodása érdekében.
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ellenőrzési módszereiben alapvető követelmény a feltárt és bizonyított adóhiányok, jogosulatlan visszaigénylések, az adózás rendjét súlyosan sértő mulasztások következetes bírságolása a körülmények gondos mérlegelése mellett. Az APEH Bírságolási kézikönyvet dolgozott ki és tett közzé internetes honlapján.

A vezérelv az volt, hogy az eddig is meglévő és közzétett szankciókat egy helyre gyűjtve találhassák meg azok, akik érdeklődnek. A szolgáltató adóhatóság ezzel is az adózók jobb és teljesebb tájékoztatását akarta segíteni, egyszerűvé téve a keresést. A Bírságolási kézikönyv az adózás rendjéről szóló törvény, és az abban foglalt szankciók alapján készült.

Adóhatósági bírság alkalmazására csak a teljesen feltárt és kétséget kizáróan bizonyított eljárás alapján kerülhet sor. A bizonyítás az állami adóhatóság feladata. Az adóhatóság eljárása során minden esetben köteles az adózó javára szóló körülményeket, bizonyítékokat is feltárni, és döntése során figyelembe venni.

A Bírságolási kézikönyv (amely nem minősül jogszabálynak) a www.apeh.hu címen a Friss információk rovatban található, hagyományos, nyomtatott formában nem jelenik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs még tilalom, de bármikor lehet

Győr-Moson-Sopron - Az ország több kórházában péntektől látogatási tilalmat vezettek be;… Tovább olvasom