Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Mielőtt nekikezdene

Aki még nem próbálta, nem is hinné, hogy egy kevés fáradsággal és kézügyességgel hányféle ajándék és lakásdekoráció készíthető el saját kezűleg. Adunk néhány jó tanácsot, hogy még nagyobb öröm legyen az alkotás!

1. Ne veszítse el a lelkesedését, ha egy gyönyörű ötletet, elkészíthető tárgyat lát, hiszen sokszor a legszebb, bonyolultnak tűnő dolgok is egyszerű alaptechnikákkal készülnek.

2. Ne ragaszkodjon mereven a leírtakhoz! Nyugodtan engedje szabadon a fantáziáját, s változtasson kedve szerint az elkészítés menetén. Lehet, hogy a kék festék helyett Önnek jobban tetszik a piros, a hópehely-minta helyett pedig inkább valamilyen felirattal díszítené a karácsonyi díszgömböket. Merje megvalósítani a saját ötleteit!    

3. Elsőre lehet, hogy elriasztja, mennyi minden - alapanyagok, eszközök - kellenek a felsorolt ötletek megvalósításához. Ha nincs otthon még semmilyen "kezdő készlete", célszerű úgy vásárolni, hogy mindig egy-egy kiválasztott ötlethez veszi meg a hozzávalókat, ez nem jelent egyszerre nagy kiadást. Így szép lassan összegyűlik majd egy olyan készlet, amelyből "építkezhet".   

4. Ha hiányzik valami a szükséges kellékek közül, gondolja végig, mivel lehetne helyettesíteni. Az elkészítési leírás nem szentírás, sokszor a hiány szüli a kreativitást. Ezüst csillám helyett megteszi díszítésnek, ha ezüst dekorfestékkel és szivaccsal foltokat pecsételünk a felületre, kis fémvödör helyett pedig egy rusztikus cserép is tökéletes lehet dekoráció-alapnak.    

5. Érdemes időről időre benézni a kreatív kellékeket árusító üzletekbe, még akkor is, ha nincs konkrét elképzelése, hiszen egy-egy alapanyagról, mintadarabról eszébe juthat egy fantasztikus ötlet.

6. Ha új, ismeretlen anyagot, festéket használ, mindig próbálja ki egy kis darabon, de semmiképpen sem élesben! Kövesse a használati utasítást, s érdemes megkérdezni olyanokat is, akik már kitapasztalták a "mesterfogásokat".

7. Az alkotás nagy öröm, a közös ügyeskedés pedig még nagyobb. Vonjuk be a munkába, a karácsonyi készülődésbe a gyereke(ke)t is, de egy kellemes, barátokkal töltött délután is nekiállhatunk a közös "munkának".

8. Ne feledje: ahogy a ruha teszi az embert, úgy a csomagolás az ajándékot! A saját készítésű ajándékhoz méltó csomagolás dukál, amit érdemes összehangolni az ajándék jellegével és az alkalommal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Max

Tovább olvasom