Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Microsoft üzenőszoftver vállalatoknak

Vállalati felhasználók számára készített azonnali üzenőprogrammal jelentkezik a Microsoft is.
Az AOL még a nyáron bejelentette, hogy egy olyan instant messengeren dolgozik, amely kifejezetten ezt a szegmenst célozza meg; ennek eredményeként a hónap elején meg is jelent az alkalmazás. Pedig egy korábbi felmérés szerint a nagyvállalatok mindössze 34 százalékánál található valamilyen üzenőprogram, és a közepes (23 százalék) és kisvállalatok (19 százalék) esetében még kevésbé biztató a helyzet. A vizsgált cégek 23 százaléka teljesen blokkolja az üzenőprogramok használatát.
Az MSN Messenger Connect for Enterprises biztonsági, archiválási és egyéb, üzenetmenedzsment képességekkel rendelkezik - azaz pontosan olyan tulajdonságokkal, ami fontos lehet egy cég szempontjából. Ugyanakkor ezt az alkalmazást fel lehet fogni egy jóval grandiózusabb terv előfutárának is: a Greenwich névre keresztelt termék egy azonnali üzenőprogramok számára készített szerveralkalmazás, amely elsősorban szintén vállalati, üzleti felhasználásra készül. Ennek megjelenése azonban még legalább fél évnyire van.
Egyik legfőbb előnye a vállalati üzenőprogramok fejlesztésének az a tény, hogy eladhatóak, azaz a felhasználók fizetnek a szoftverért cserébe - míg ez az Interneten széles körben használt ilyen szoftverekről nem mondható el. Várhatóan az MSN Messenger Connect for Enterprises 2003 első negyedévében fog megjelenni, 30 dollár per felhasználó alatti áron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra színházi előadások az MTV-n

Mintegy ötéves szünet után decembertől élőben is közvetít színházi előadásokat a Magyar Televízió. Tovább olvasom