Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Microsoft szoftver tévékhez

A Reuters szerint a Microsoft és a kábeltelevízió-szolgáltató Comcast hétfőn bejelentették, hogy a jövő héten kezdődik meg a Microsoft szoftverekkel felszerelt vevőkészülékek (set-top box) szállítása.
A világ legnagyobb szoftvergyártójának és az Egyesült Államok legnagyobb kábeles szolgáltatójának megállapodása májusban került bejelentésre. Az együttműködés keretein belül digitális videórögzítésre alkalmas eszközöket (DVR, Digital Video Recording) tennének elérhetővé több, mint 1 millió Comcast előfizető számára Washington államban, november 15-től kezdődően. Az eszközök képesek a TV-adások szüneteltetésére, rögzítésére és hosszabb távú tárolására is.

Ez az esemény mérföldkövet jelent a Microsoft számára, hiszen a vállalat már évek óta próbálkozik technológiáinak széles körű elterjesztésével, de mindeddig kevés sikerrel járt -- hiába fektettek be több milliárd dollárt a kábeltelevíziós társaságokba a kilencvenes évek folyamán. Ennek egyik példája az MSNBC televízió, ami a Microsoft és az NBC közös vállalkozása.

"Ez az első nagyléptékű üzleti terjesztése TV szoftverünknek az Egyesült Államokban" -- mondta el Moshe Lichtman, a Microsoft TV részlegének alelnöke a redmondi központban a jelen lévő újságíróknak. A Comcast új ajánlata kizárólag a DirectTV Group műholdas kapcsolattal működő DVR-eire vonatkozik, amik a Tivo DVR megoldása köré épülnek, és kábeltelevízió-előfizetésektől függetlenül vásárolhatóak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 éves a Győri Balett

Már az indulása is legendás volt a Győri Balettnek. Az Állami Balett Intézet végzőseinek általában egy célja volt, hogy az operaház társulatához kerüljenek és ott érjenek el sikereket. Az 1979-es évfolyam végzősei szakítottak ezzel a hagyománnyal és Győrt szemelték ki arra, hogy társulattá szervezze őket. Ügyüknek sikerült megnyerniük a neves balettművészt, Markó Ivánt is. Tovább olvasom