Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Microsoft: figyelmeztető levél a letöltőknek

A Microsoft a kedden megerősítette, hogy több, a Windows operációs rendszer kódját letöltő személy részére is figyelmeztető jellegű levelet küldött el.
Bár Redmond nem volt hajlandó a levél tartalmával kapcsolatos részleteket közölni, de az egyik weboldalnak sikerült az egyik címzettől további információkra szert tennie.
"A Microsoft védett forráskódjának másolása és terjesztése a polgári, szerzői jogi, valamint üzleti titkot védő törvényekbe ütköző cselekedet", írja a szoftverfejlesztő cég által küldött levél tartalmát idézve a blink.nu oldal. "A kód letöltésével és megosztásával Ön megsérti a Microsoft jogait, amiért különböző polgári és büntetőjogi felelősségrevonások alanyává teheti. A Microsoft nagyon komolyan kezeli az ügyet, és jogi eljárást fog kezdeményezni minden olyan személy ellen, akik részt vesznek a forráskód terjesztésében", figyelmeztet a levél.
A bink.nu szerint a levél címzettje egy fájlcserélő hálózaton keresztül töltötte le a Windows múlt héten kiszivárgott forráskódját, amit mindjárt meg is osztott - így sikerült a Microsoftnak a nyomára bukkannia. A redmondiak email-t küldtek az illető személy Internet-szolgáltatójának, és az ottani ügyfélszolgálat továbbította a küldeményt az illegális letöltő részére.
A Microsoft egyébként nem az első, aki hasonló levelekkel bombázza a jogsértő internetezők ISP-it. A zeneipar már jó ideje hasonló levelekkel zaklatja a szintén általában fájlcserélők segítségével illegálisan zenéket letöltő felhasználók szolgáltatóit.
prog.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gazdák az utakon, megkezdődött az egyeztetés

A Győr-Moson-Sopron és a Veszprém megyei gazdák és társas vállalkozások képviselői közösen… Tovább olvasom