Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Mi vár a győri Belvárosra?

Folytatás az 1. oldalról.

Dr. Síkfői Tamás, a Pécs–baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta: a pécsi belváros az elmúlt két és fél évben igencsak megsínylette az Árkád megjelentését.
„ A korábbinál több az üres üzlet, gyakrabban változnak a bérlők. A helyi kereskedők jó része kikopott, az Árkádba is csak kevesen tudtak bemenni. Helyüket jobbára budapesti nagyvállalkozók szatellitcégei vették át.”
Szerinte a belváros ugyan próbált reagálni, de egyelőre kevés sikerrel: többen igyekeztek az Árkád közelében boltot nyitni, és valamivel több az étterem, kávézó is. Dr. Síkfői Tamás az Árkád másik hatásaként a Pécs Plaza lecsúszását jelölte meg, amit állítása szerint csak a mozi tart életben.
A győri kereskedők jobbára optimisták. Lapunk megkérdezte Obertolné Horváth Tímeát, akinek a Belvárosban és az Árkádban is van kismama- és nőidivatáru-üzlete. P elmondta, hogy utóbbiban rendkívül jó forgalmat hozott az elmúlt egy hét, de a régi boltban sem tapasztalt semmilyen visszaesést. Úgy vélte, más a vevőkör: a Belvárosban inkább a törzsvásárlók térnek be hozzá, míg az Árkádban nem egy vevője volt már Szlovákiából, Tatáról, Komáromból, Bábolnáról. „Ha Nyugaton megél a Belváros, akkor nálunk is, de ezért többet kell tenni, mint eddig” – fűzte hozzá. Erre példa az az alapítvány, amelyet győri kereskedők, szolgáltatók hoztak létre azért, hogy a sétálóutcák megtartsák vonzerejüket. Az első akciók egyikeként a vásárlók nyereményjátékban vehetnek részt.
Ugyancsak derűlátó – mint mondja, néhány kollégájával ellentétben – Nagy Lászlóné, a Dunakapu téri piacot működtető Kisosz titkára. Szerinte ők más termékcsoportot kínálnak és más kört szolgálnak ki. Megjegyezte: a múlt szombaton, az Árkád nyitásának másnapján éppen annyian voltak a piacon, mint máskor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepvárás a győri belvárosban

November 24-én gyúlnak ki a karácsonyi fények Győrött, 90 faház és 80 program várja a kilátogatókat.… Tovább olvasom