Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Mi tesz valakit szexivé?

A nőket a termékenység külső jelei és a szépség, a férfiakat a nemi hormon által formált arc teszi vonzóvá a másik nem szemében, legalábbis egy texasi kutató szerint.
David Buss, az austini egyetem evolúciós biológiával foglalkozó kutatója a Die Welt című német napilap on-line kiadásában ismertetett tanulmányában arra jutott, hogy a férfiak világszerte olyan nőket részesítenek előnyben, akik átlagosan három és egynegyed évvel fiatalabbak náluk. A meggyőződéses darwinista feltételezi, hogy ez is az ősidőkből származó örökség. Az őskorban ugyanis a férfiak harmincéves korukban érték el legnagyobb vadászsikereiket, míg a nők termékenysége húszas éveik közepe tájától folyamatosan csökkent.

Hasonlóan ősi ösztön, hogy a férfiak intuitív módon képesek felmérni, mennyire fitt egy nő biológiailag, ami összefügg a csípő és a derék arányával. Az ideális méret a kutatók szerint az 1:0,7 csípő–derék arány, ráadásul ez független a divattól és a testi ideáloktól.

Skót kutatók a St. Andrews egyetemen egy számítógépes kísérletsorozat után arra a következtetésre jutottak, hogy a női nemi hormon, az ösztrogén által meghatározott arcok a legvonzóbbak a férfiak számára. A nőies nőket egyúttal szépnek is találták a férfiak, vagyis a szépség ebben az összefüggésben nem valami luxus, hanem biológiai jel, a termékenység hirdetése.

Ehhez hasonlóan a férfiak arcvonásait a tesztoszteron alakítja, ami a csontok növekedését erősíti, így az arccsont szögletes lesz, az állkapocs kiugró. A nők azonban az úgynevezett „vegyes arcokat" jobban kedvelik, ennek élő példája az amerikai sztár, Brad Pitt. Ebben egyfajta önvédelem is szerepet játszik a nők részéről, nevezetesen az, hogy a sok tesztoszteronnal rendelkező férfiak hajlamosak arra, hogy másutt is próbálkozzanak.

Ugyanakkor peteérés esetén ismét változik a preferencia, akkor ismét a macsó kinézetűek kerülnek előnyösebb helyzetbe. A számítógépes kísérletekből az is kiderült, hogy az alanyok vonzónak találták azokat az arcokat, amelyek szüleik arcára hasonlítottak – olvasható a hamburgi napilap on-line változatában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom