Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Mi lesz a pénzünkkel? - Már újra gyengül a forint: 310

Kétfelé nyílt folyamat tapasztalható a piacokon hétfőn. A forint gyengült, a Budapesti Értéktőzsde indexe viszont felfelé indult.

17:22 - Jól teljesített a BUX, 310 közelében a forint

A Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX ismét tízezer pont fölé került, a napot 1,42 százalékkal emelkedve 10 020,19 ponton zárta. Az OTP részvénye egész nap emelkedőben volt, végül 7,23 százalékkal javult árfolyama. A vezető papírok közül erősödött még a Mol és az Egis.A forint euróval szembeni árfolyama széles sávban, 305 és 312 feletti tartományban mozgott, délután öt órakor kicsivel 310 alatt tartózkodott. A dollárt ekkor 245-ért, a svájci frankot 210-ért adták a bankközi piacon.

11.30 - A forint gyengült, a BUX és az OTP erősödött

Kétfelé nyílt folyamat tapasztalható a piacokon hétfőn. A forint gyengült, a Budapesti Értéktőzsde indexe viszont felfelé indult, ráadásul az elmúlt időben óriásit veszített OTP részvénye - a nagy papírok közül egyedüliként - jelentős árfolyamnyerésben van.

A BUX fél százalékkal magasabban, 99930,9 ponton áll pénteki záróértékéhez képest. A vezető részvények mindegyike lefelé tart, az OTP árfolyama viszont majdnem 6 százalékot javult.

A forint a reggeli órákban először jelentősen javult, majd nagyot esett, egy euróért előbb 305-öt, később 312-nél is többet kértek. Késő délelőtt éppen 310 alatt van, a dollárt 245-ön, a svájci frankot 212-n jegyzik.

9.45 - Most 308

A hétfő reggeli kereskedésben tovább erősödött a forint, fél tíz után 308,19/39 forint volt az euró árfolyama.

Kora hajnalban 308,50 és 310 forint között, reggel 305,80 és 308,50 forint közötti sávban alakult a kereskedés - egyelőre meglehetősen alacsony forgalom mellett.

A kereskedők megítélése szerint a kora reggeli illikvid piacon érzékelhető volt a jegybank verbális intervenciójának hatása.A kereskedők szerint a nap során további nyilatkozatok sem elképzelhetetlenek, mielőtt a verbális intervenciót a jegybank aktív piaci szerepvállalása is kiegészítené. A piac valódi válasza megítélésük szerint akkor lesz érzékelhető, amikor a forgalom is megélénkül. Hangsúlyozták, hogy bizonytalan, "kalandos" hét következik.

A svájci frankot délelőtt 210,48 forinton jegyezték a péntek délutáni 214,99 forint után.  A japán jen jegyzése (100 jen) 247,88 forint volt hétfőn, míg 251,94 forint péntek délután négy órakor.

9.15 - Továb  erősödött a forint

Tovább erősödött a forint: hétfőn negyed tízkor 307,12/32 forint volt az euró árfolyama, a péntek délutáni 312,72/313,02 forint után.

A dollár árfolyama kilenc órakor 243,98 forint, a svájci franké 210,86 forint.

8.00 - Erősödés

Erősödött a forint. Hétfőn reggel nyolckor 309 forint 50 fillért ért egy euró.
Az amerikai dollár 244 forint 80 filléren, míg a svájci frank 210 forint 60 filléren állt hétfő reggel.

Röviddel 6 óra előtt az euró 310,00 forintot ért a péntek késő esti 314,25 forint után (-1,35 százalék). A dollár 244,28 forintról 243,61 forintra gyengült (-0,27 százalék).

Az elemzők szerint a forint hétfőn erősödhet, de a hosszabb távú kilátások továbbra is kedvezőtlenek.

A forint hétfői kezdeti erősödéséhez hozzájárulhatott, hogy a monetáris tanács péntek este után vasárnap is ülésezett. Közleményében a monetáris tanács leszögezte: mindent megtesz azért, hogy a pénzügyi piaci folyamatok ismét összhangba kerüljenek a reálszféra kilátásaival.Ennek érdekében a jegybank ösztönözni kívánja a közelmúltban bevezetett forint- és devizapiaci likviditásnyújtó eszközök fokozottabb igénybevételét, megkezdi az EU források piacra vezetését, és készen áll a teljes monetáris politikai eszköztár alkalmazására.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Korrekt5 2009. március 21. 11:38
  „Szerintem B.ZOLI-nak és Szepjonapot-nak (hasonlóknak) van egy aránylag normális - tiszábban látó megitélése az egészröl.

  Mint tudjátok én is külföldröl irok és újból csak szomoruan veszem tudomásúl, hogy a polgárok nagyobb része nem akarja látni/tudni az igazságot és teljesen ferdén itéli meg a helyzetet.

  Szerintem az Öszödi beszéd óta a kormány megtesz mindent TUDÁSUKHOZ KÉPEST, hogy javitson a helyzeten. Ha nem jött volna ez a nagy világválság egész türhetöen jöttek volna ki a helyzetböl.

  ( a korona itt is épp olyan rosszúl áll mint a forint)

  Az országban sokkal nagyobb problémák vannak mint Gyurcsány.
  Az eszeveszetten lefeé szágúldó szociális és nyugdij költségvetés bármelyik jókondicióju nyugati országot tönkre tenne. Irdatlan mennyiségü pénzt fizetnek ki teljesen alaptalan-jogtalan alapokra. Az országban több a nyugdijas mint az adóbefizetö és ezeknek a nyugdijasoknak nagy része jóformán egy fillért sem fizetett be a közös kassába.
  Ugy titulálják magyarországot, hogy a tinécser nyigdijasok országa.
  Tudjátok itt ezen az elmaradott nyugaton mindenki 65-évek korában megy nyugdijba és a nyugdija után 35% adót fizet.
  És igy is most hozott a kormány (SV) új rendeletet, hogy 554 Kr le vonnak a nyugdijakból, és azoknak a nyugdijából akinnek a legkevesebb van.

  Sos kedveseim!
  Magyarország csak ugy jöhet rendbe ha azonnal teljese reformokat hoznak és többeközött a fent emlitett sílyos problémákat azonnal sinre teszik.
  És föleg az a hatalmas gyülölet - széthuzás - megszünik.

  Igy hát sem Gyurcsány sem Orbán nem teszi meg amit tenni kellene. igy el kell zavarni öket VÉGLEG, és megpróbálni új szemléltben élni az egész országban.

  NA DE GYEREKEK, STÁRJKÓLNI MIKOR AZ EGÉSZ VILÁG BEHUZZA A FARKÁT?!

  TRAGI-KOMIKUS :(”
 • 33. polc 2009. március 10. 21:16
  „Úgy látom még mindig sokan nem fogják fel, hogy nem hitelért kell könyörögni, hanem reformokat kell bevezetni. Aki hitelért könyörög az gyenge és örökké vesztes lesz. Sajnos nyugaton sem kolbászból van a kerítés. Ingyen nem húznak ki bennünket a válságból. A válság őket is bajba sorolta. Ne áltassa magát senki, ha választaniuk kell aközött, hogy életben maradnak, vagy magukkal cipelik a kolonc országunkat, hát nem fognak gondolkodni. Lásd Obama nyilatkozata. Nem hibáztatom, mert sajnos semmi fejlődést nem tudunk felmutatni.
  Le kell csökkenteni az adókat, és meg kell szüntetni a pénzek szociális osztogatását, hogy a költségek is csökkenjenek. Persze aki eddig ezt ki merte mondani, az azonnal elvesztette a következő választást, így már egyik oldal sem próbálkozik vele. Minél tovább várunk, annál rosszabb lesz végigcsinálni.”
 • 32. olvaso02 2009. március 10. 20:33
  „Kedves embertársaim már jó lesz ha rájötök hogy a parlamentben ülök csak egymás elen forditják a szegény enbereket most sem a gadag enber lesz szegény hanem a szegény enber aki hitelre szorult az van nagy bajba és még a munkájának is anyi ...minden enbert meneszteni kellene a parlamentböl és egy szegény enbert felültetni aki tudja értékelni a pénzt és nem az lenne a fontos hogy több millio jutalmat kiosszon.Nem a szegény enberen kellene sporolni hanem a tüzijátékokon meg majd a Március 15 . én stb..... Kevesen vagyunk magyarok de legaláb mi kellenénk öszetartani és nem a Gyurcsányra Vagy az Orbánra halgatni.”
 • 31. jirzi1 2009. március 10. 17:12
  „Gordonka Sajnos nincs igazad mert a mi dolgunk lenne az összes többi naplopóval kirugdosni őket az országból ,és soha többet vissza sem engedni őket.Tegyenek tönkre mást.”
 • 30. Gordonka 2009. március 10. 16:55
  „GINGER --> sok mindenkinek,
  de moderáltan is ki lehet fejezni a gondolataidat :) egyébként kár, hogy nem láttam a hozzászolásodat :)

  jockey --> igazad van segiteni kell neki.

  comet--> március 15 elött már nem hinném, hogy le mondana... sőt ő nem fog lemondani, ugy kell lerugdalni a trónról, de ez nem a mi dolgunk, ezt már nem sokáig fogják türni amit Pinokkió müvel, más ország ezt nem hagyta volna idáig fajulni.”
 • 29. GINGER 2009. március 10. 10:25
  „A HOZZÁSZÓLÁSOM TÖRÖLTÉTÉK

  KINEK FÁJT AZ IGAZSÁG

  A ROHADT QQQQQ-VA ÉLTBE”
 • 28. jockey 2009. március 09. 22:37
  „28. comet

  Olyan soha nem lesz, hogy ő magától lemondana. Annál sokkal görcsösebben ragaszkodik a hatalomhoz. Segíteni kell szegénynek.”
 • 27. comet 2009. március 09. 21:27
  „"Csúcsra ugrott a magyar adósságra köthető határidős biztosítási ügyletek jegyzése Londonban. Az üzleti világ kezdi beárazni az esetleges magyar államcsődöt."
  Jó lenne ha Fletó március 15 előtt lemondana, és legalább az ünepeinket visszakapnánk tőle, mert már neki is tudni kell hogy game over, ennál már nincs mélyebb.”
 • 26. tuzson 2009. március 09. 21:14
  „Remélem gyurcsányferko elmenekül oroszorszába mint kunbéla és ott megmérgezik elvtársai!!
  Gonosz vagyok nagyon?”
 • 25. Gordonka 2009. március 09. 17:54
  „Ez hülyeség, már bocsi :)

  Ez az egész addig tart még a jelenlegi "miniszter elnökünket" van, elöbb utóbb el kell hagynia a posztját és meg kapja egy másik, akinek az unió adni fog annyi hitelt, hogy helyre lehessen hozni az országot, de a mostaninak már nem fog adni senki. Ugyhogy amég Gy. F. van a "trónon" addig nem fog vissza állni semmi.
  Idők kérdése :P

  Az utóbbi kommentesnek :D igen ez a legegyszerübb megoldás mert ehhez nem kell gondolkodni :)”
 • 24. kgbkgb 2009. március 09. 17:38
  „Magyaroknak a legjobb lenne, ha eladnák az országot, vagy darabolják fel! Ezt tudom bunkó és nem hazafi, de már miért is lenne az! FT már nem ér semmit, ahogy a kormányunk se. Ők ahogy kéregetnek, úgy romlik a FT.

  Honlap készítés kezdőknek
  www.kgbweb.eu”
 • 23. tuzson 2009. március 09. 17:02
  „Mondok valamit nektek!
  Vetem tegnap bocicsokit gondoltam segitem a magyar ipart és ezért nem milkát választottam!
  Hazamentem megettem gonoltam hogy elolvasom a hátulján az összetevöket !
  És közben rádöbentem hogy csehországban készült!
  Ez a gond nem toldani és foltozni kell a magyar gazdaságot hanem újá kell épiteni!!!”
 • 22. gagarin 2009. március 09. 16:42
  „Majd visszahozzák a 230-ért felvásárolt eurót akkor ha 400 lesz! és felvásárolják a pénzt fialó vállalkozásokat. Csak akkor már nekik megy a nyeres!”
 • 21. albatrosz 2009. március 09. 13:46
  „9-es! Izrael állam tavaly volt 60 éves! Ebből 58 évet háboruzott! Honnan lett volna a hadikiadásokra pénze? Iparuk majdnem nulla, mezőgazdaságuk ugy szintén! Na ott van a PÉNZ!!!”
 • 20. Sagittarius 2009. március 09. 12:47
  „Kedves "5. Becsület 2009.03.09. 09:22"
  Sajnálattal tájékoztatom, hogy a tisztesség, a becsület társadalmunk jelen állapotában a tecchalott. Remény van csak rá, hogy egyszer majd ismét életre kel. Nem igazán értem kivel, vagy kikkel buzdít összefogásra, hiszen ahányan vagyunk ebben az országban annyi felé húzunk. Úgy vélem önnel megközelítőleg egy oldalon állok, de láthatja saját példánkból, hogy (bár véleményeink sarokpontjai megegyeznek) még sem össze szándékozik velem fogni, hanem éppen elutasít, megdorgál. Ezek után hogyan, és kivel kellene összefognom, ha szabadna megtudnom? Továbbá, Ön miért nem ezt teszi?”
 • 19. antilibsi 2009. március 09. 12:16
  „Tejfelesszájú! Mit szépítsük a dolgot? Ezek bizony cigányok! Már mindent megengednek maguknak, mert a hatalom képviselői mindent megengednek nekik! mohácsi, kolompár, gusztos! Ilyenkor hol vagytok?”
 • 18. Silence 2009. március 09. 11:53
  „tejfelesszájú

  Ez nem a Wikipedia...meg nem is az FBI sem a Nasa.”
 • 17. kamikaze 2009. március 09. 11:50
  „tejfelesszájú!én megnéztem!!elkeseritő!!!ha ezt az én fiammal tennék még az irmagjukat is kiirtanám a rohadékoknak!!!!!!!!!!!!!!”
 • 16. civac 2009. március 09. 11:18
  „sosem gondoltam volna, hogy ezt írom: de lehet, hogy Bokrossal jobban járunk...
  Magyarország, fleto verbális kommunikációjának és tehetelen politikájának, önös spekulációjának köszönhetően elvesztette hitelét!
  Távozzék!!!”
 • 15. pampus 2009. március 09. 11:11
  „Vajon csak azóta szórakoznak a forinttal, amióta az EU-ba léptünk, vagy az előtt is voltak spekulánsok és, akkor sem üldözte őket a hatóság?”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros szerint az MDF felismerte a benne rejlő lehetőségeket

Bokros Lajos szerint azok az értékek, az a program lehet a modern Magyarország megteremtésének útja,… Tovább olvasom