Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Mi lesz a forinttal, ha balhé történeik az ünnepen?

Bár a rendőrség nyugodt ünnepségre számít, és az V. kerületi polgármester is arra kérte a tojásdobálásra készülőket, hogy álljanak el szándékuktól, nincs kizárva, hogy mégis lesznek zavargások vasárnap. Ha ez bekövetkezik, az sem gyengítené a forintot - vélekedik a Napi Online.

Csak abban az esetben járhatnak árfolyambefolyásoló hatással a vasárnapi rendezvények körüli események, ha igazán komoly dolog történik - vélekedett Buró Szilárd, az Equilor devizaelemzője. Hozzátette: kicsit már most is árazhat a piac némi konfliktust, és talán emiatt nem tudott pénteken tovább erősödni a forint.

Nem érdekli a piacot, hogy lesz-e balhé március 15-én, hiszen már tavaly sem voltak hatással a forint jegyzésére sem a tavaszi, sem pedig az október 23-ai utcai összecsapások - állította ugyanakkor Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Hozzátette: ha kereskedési napon lennének látványos zavargások, talán lenne olyan külföldi, tapasztalatlan trader, aki a híradások láttán forinteladásba kezdene, de így még ez sem valószínű.

Hasonlóan vélekedett Ötvös Mihály, a Commerzbank tradere is, aki szerint nem foglalkoznak ezzel a külföldi befektetők, inkább azt találgatják, vajon tartós lesz-e a korrekció.

Buró szerint is korai volna kijelenteni, hogy innen már csak forinterősödés jöhet, ám talán a mélypontokon már túl vagyunk, vagyis remélhetően nem megy újra 317 fölé az euró - írja a Napi Online.

További részletekért kattintson ide >>

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. pmfc 2009. március 15. 17:09
  „Ilyen egy szánalmas cikket.

  Tök mindegy, hogy lesz vagy nem zavargás. A hiteltelen, impotens kormányunkat már régen beárazta a piac. Ezért kapunk tripla olyan drágán hitelt. Ezért "szárnyal" a forint és a tőzsde, és ezért van nekünk egész középeurópában a legnagyobb gazdasági visszaesésünk...

  Csak az újulás, a megtisztulás hozhat változást. Új választást és új kormányt minél előbb!”
 • 33. fortuna54 2009. március 15. 14:25
  „19-es.Magyarország helyzetét a Svédekéhez hasonlítani? Hát ,nem éppen nagy hozzáértésre mutat.”
 • 32. nocomment51 2009. március 15. 13:36
  „A ma már megszokott módon indult az ünnep: elszállítottak több száz autót, majd némi bekiabálás, igazoltatás és elvezetés a Kossuth térről. Ahol egyébként a rendkívül szigorú biztonsági intézkedések miatt sokan lemaradtak a zászlófelvonásról. Sokan így jártak a Nemzeti Múzeumnál is, ahol az almát és az üdítőt is elvették a nézőktől.
  "A Kossuth Lajos tér legnagyobb részét kordonnal zárta el a rendőrség, a térre egy helyen, a Vértanúk terén lévő kapunál lehetett bejutni; a rendőrség mindenkit átvizsgál, mielőtt beengedné a területre.
  A kordonon kívülről bekiabálások hallatszottak."
  A helyszínről négy férfit vezetett el a rendőrség - jelentette az MTI tudósítója. A férfiak - akik a kordonon belül álltak - folyamatosan kiabáltak az ünnepi zászlófelvonás idején, szemtanúk szerint egyiküknél tojástartó doboz, másikuknál egy Sztálin-könyv volt. Őket megbilincselve rabomobilba ültették. A másik két férfi pedig egy nagyméretű lepedőt tartott a magasba, amelyre azt írták: "felelős kormányt Budapesten". A rendőrség a kordonon kívülre vezette a férfiakat és igazoltatásukat követően elengedték őket.
  "A Garibaldi utcából egy embert azért állítottak elő, mert különféle veszélyes eszközöket, csavarokat találtak nála. Szintén a Garibaldi utcánál egy piros személyautót vontak ellenőrzés alá a rendőrök, mert hangszóróval a tetején közlekedett. A rendőrök felszólították a gépkocsiban utazókat, hogy kapcsolják ki a hangszórót."
  "Az esemény végén a miniszterelnök és felesége elindult a zászlófelfonásra érkező polgárok csoportja felé. Mintegy húsz lépésre tőlük azonban megtorpantak, miután Gyurcsány Ferenc felemelt kézzel üdvözölte az embereket, ám azt többségük provokációnak tekintve kiabálással fogadta."
  "A politikusok és beszédek nélküli rendezvény egyébként bekiabálásoktól és füttyöléstől mentesen, békésen zajlott.
  Amíg meg nem érkezett Budaházy és csapata. Akkor a kordonon kívülről érkeztek bőven zavaró hangok: a Szózat felhangzása közben többen skandálták, hogy "Vesszen a kordon!", "Gyurcsány takarodj!" a "Beengedik a birkákat?" kérdésre pedig hangos bégetéssel válaszoltak az ott tartózkodók, akik ezután a Nemzeti dal szavalásába, majd Kossuth-nóta éneklésébe kezdtek. A vonuló rendőröket pedig kifütyülték, és azt kiabálták, hogy "Egyszerűen senkik vagytok, hej, hej".
  Nem sokkal később a rendőrök megkezdték a bekiabálók igazoltatását."
  http://nol.hu/archivum/marcius_15__-_az_allami_lobogo_felvonasaval_megkezdodott_az_unnepsegsorozat”
 • 31. gagarin 2009. március 15. 13:20
  „betli:te abban az időben szolgáltál mikor kényszermunka még volt! neked is ott lenne/mint nyugdijjas okmányokat/ a helyed az oszlatók között! Legalább kiélveznéd magad! Persze neked nem 40000.- a nyugdíjad?”
 • 30. Korrekt5 2009. március 15. 10:41
  „20. m3gtr 2009.03.14. 12:49
  Korrekt5 Neked meg elgurúlt a gyógyszered

  ------------------------------------------------------------------------------------------

  ..a sötétségnél szörnyü nagy baj, sürgösen világosodj-atok.....mert ha nem, a BALKÁN-ba maradtok....:(”
 • 29. MTT 2009. március 15. 09:47
  „Újabban már nem is kommentelek, felesleges. A csapból is a politika folyik.”
 • 28. rebetli 2009. március 15. 08:30
  „Szerintem ez az ünnep a Nemzet Ünnepe!!!Az a sok Budaházy-féle,nem is magyar szerintem!!! Törnek,zúznak
  provokálnak!Erre,és ilyenre kell költeni az államnak,de mennyit!
  Az ünnepi beszédet, akár ki is mondja azt meg kell hallgatni,nem provokálni! Csak sokan azért mennek ki az
  ilyen rendezvényre,hogy törjön-zuzzon!Az ilyeneket meg kellene dulgozatni,kényszermunkán,mindi akkor amikor valamilyen ünnep van!!!”
 • 27. nocomment51 2009. március 14. 22:34
  „MINKET KÖSZÖNTÖTT

  Az amerikai elnök március 15-e alkalmából üdvözölte a szabadságszerető magyar embereket, akik a történelem során sokat tettek a szabadságért, és ma is hozzájárulnak a világban levő konfliktusok megoldásához.

  Barack Obama a Fehér Házban kiadott üdvözletében kijelentette, örömmel csatlakozik a magyarok 1848-as forradalmának megünnepléséhez, amely mérföldkő a magyar történelemben, és méltatta a magyarokat, akik vállalták, hogy szenvedjenek a szabadságért. Az amerikai elnök üdvözletében úgy fogalmazott: ma tisztelgünk a bátor magyarok előtt, akik elindították országukat a szabadság felé vezető úton. Mint fogalmazott, a forradalom öröksége folyamatosan inspirálja a magyarokat, hogy kiálljanak a szabadság ügyéért.
  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=162670”
 • 26. itapa 2009. március 14. 20:39
  „Nem tudom, hogy feltűnt-e másnak is, de ahányszor qrcsányfletó megszólalt a Forintnak annyiszor csengettek. Szerintem ennél rosszabb akkor se lesz, ha fél Pestet szétszedik. Mellesleg, elhúzhatna már a francba ez a böszmefalvi!!!!! Nem szívlelem egyik pártot sem, de ennél undorítóbb bagázst még nem hordott a hátán a föld! Ezeknél minden jobb!”
 • 25. Komissar 2009. március 14. 19:50
  „Elolvasva a hozzászólásokat...
  Sok korlátolt még mindig abban hisz, hogy csak a dakota tud rendet tenni, de számukra nagy csalódás lesz az újabb koronázás után.”
 • 24. Judytka 2009. március 14. 18:21
  „Felesleges hír..”
 • 23. kefefejű 2009. március 14. 16:37
  „13ra:
  "Megmagyarázzák,hogy MAJD(!) Orbán se lesz jobb, mintha ezt előre tudnák! Pedig jobb volt! Sokkal jobb!"

  Neked lehet, nekem nagyon nem! És vagyunk még így egypáran! De ettől nem érzem magamat senkinél sem kevesebbnek.”
 • 22. szmiky 2009. március 14. 13:38
  „Ne dobáljatok semmit! Ez nem megoldás! Ha tojást dobtok nem lesz pénzetek kenyérre! Ha meg macskakövet dobáltok akkor se lesz pénz. Mert a ti meg az én adomból rakják le újra! Nem ez a megoldás hogy egy ünnep alkalmával szétvernek városokat. Aki ilyet csinál mélyen elitélendő.....
  Tavaly az én kocsim is megsérült pedig csak leraktam egy parkolóba. Én nem ott voltam hanem teljesen máshol! Amire viszamentem megtörve az autóm. Tehettem én egyáltalán valamiről? Ha tüntettek úgy tegyéket hogy más vagyonába ne okozzatok kárt. Mert lehet hogy nektek attol marad pénzetek kenyérre de akinek kárt okoztatok nem feltétlenül marad! (Tüntetőknek szól)
  Az olyan válaszok, hogy "csak így tudjuk leváltani a kormányt" az egyszerűségre vall.
  Teljen kellemesen az ünnep mindenkinek!”
 • 21. Domestic 2009. március 14. 13:01
  „Koncentráljunk a cikk címére:"mi lesz a forinttal...?"
  Véleményem szerint, ez egy felesleges kérdés, mivel:
  1. Nekem nincs, így emiatt nyugodtan alhatok.
  2. Ha neked van, akkor valószínűleg nem túl sok, mivel már rég átváltottad volna.
  3. Nekik volt bőven, de ők már rég kimentették az országból, vagy olyan vagyontárgyakat, ingatlanokat, üzletrészeket vettek belőle ami már rég nem az árfolyaveszteségről szól csupán.
  Amúgy meg az egész kukarugdosás, meg vízágyúelől rohangálás szart sem ér...
  Majd akkor kapcsolom be a tv-t, amikor a Rózsadombon kezdik a palotákat bontani a legények.
  Na csá, jók legyetek!”
 • 20. m3gtr 2009. március 14. 12:49
  „Korrekt5 Neked meg elgurúlt a gyógyszered”
 • 19. Korrekt5 2009. március 14. 12:45
  „13. nanemá 2009.03.14. 08:37
  ------------------------------------------------------

  Tudod a tájékozódási képsséged nem valami nagy, vagy most születtél.
  A Viktorék a Bokros álltal renbetett gazdasági helyzetet melyet a jobb b-----ott el, vettek átt.
  Az országban egy méter autóutat nem épitettek és a világon semmiféle komoly beruházást nem végeztek.
  Azon kivül, hogy az újszavazóknak kiszórtak egy kis kölest semmi nem történt, pedig épp akkor kellett volna a reformokat elinditani.
  Söt, az EU belépést sem készitették elö és ezzel rengeteget vesztett az ország.

  Az igaz, hogy Gyurcsánynak az ismert okoknál fogva már régen le kellett volna mondania, de abba örült nagyot tévedtek, hogy az Orbánféle klick valamiféle pozitiv megoldás volna.

  MDF-nek teljes mértékbedn igaza van, a Bokrost azonnal a kormány élére kellene helyezni néhány normálais kiegészitésel mint például Kósa.
  De ezt a szélkakast (Orbán) a kormány közelébe sem szabadna engedni. Ö lagalább annyit ártott az országnak mint a Gyurcsány.

  Egyébként a forintal semmi baj nem lessz, ha a Svédek megengedik maguknak, hogy a korona már 8-10 éve szabadon uszik, akkor annak valami értelmes oka van. A korona is épp annyit zuhant a Dollárhoz Meg az EU-höz képest mint a forint, de itt nincs csödhiszteria.
  Ha a csödöt annyira hangoztassátok ország-világ szerte (mint Orbán) akkor be is következhet.”
 • 18. kutykurutty 2009. március 14. 11:18
  „Én jobban aggódnék azon, hogy mi lesz velünk, ha nem vakarjuk lel sürgősen a rátelepedett hazaáruló, cionista, áldemokrata rákfenét az ország testéről. Szerintem ez reálisabb veszély, mint a forint beszarása.”
 • 17. iparos 2009. március 14. 09:55
  „14. hozzászólás m3gtr 2009.03.14. 08:55

  Csak az nem mindegy, hogy van-e mögötte megtermelt, kézzel foghato érték vagy nincs. A közférában dolgozok járulékai, megegyeznek a nullával! Az igazi befizetö a bérböl és fizetésböl élö.Sajnos ezekböl van kevés. A többi csak visszaadja az államnak azt amit kapott.”
 • 16. tibi-a 2009. március 14. 09:17
  „Így kell!---- előre beharangozni a semmit!
  Ilyen hülyeséget,foglalkoznak is azzal lesz-e csetepaté?
  Semmi nem változik, előre megírtak szerint megy az egész!

  Egyébként kisebb balhé az lesz, MERT KELL A HATALOMNAK!
  A beépített egyedek már készülnek!
  Érdemes megnézni a Szent Korona Rádión a besúgok videót!”
 • 15. m3gtr 2009. március 14. 09:04
  „Szanyi: Jobb lenne, ha Gyurcsány kevesebbet nyilatkozna
  Európai körök is változást sürgetnek
  2009. március 14. 05:00  Magyar Nemzet
  Vannak európai körök, akik mostanában többször is üzennek, hogy kormányzati posztokon, sőt a legfelsőbb polcon is váltásra lenne szükség - nyilatkozta lapunknak Szanyi Tibor szocialista politikus. A képviselő úgy látja, bár az MSZP - tévesen - évek óta éppen a neoliberális körből próbálja összegereblyézni a saját értelmiségi bázisát, az elmúlt hónapokban a harminc éve uralkodó neoliberális-neokonzervatív irányvonal látványosan megbukott, a kormányfő viszont még mindig nagyon erős neoliberális szorításban van és jobban tenné, ha kevesebbet nyilatkozna.

  Szanyi Tibor felvetésünkre elismerte: ,,tényleg tetten érhető a késlekedés, hogy ötödik hónapja a parlamenti eszköztárat kevéssé alkalmazza a kormány". A fenntartható fejlődés legfőbb baloldali szószólójának tartott honatya a Magyar Nemzetnek ugyanakkor nem kevesebbet állított, mint hogy a gázlobbi szinte fojtogatja Magyarországot.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész nap lesznek állami rendezvények a fővárosban

Budapest - Négy rendezvényen vesz részt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a március 15-i… Tovább olvasom