Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Mezőgazdasági gépek közterületen

Maglóca önkormányzatától levél érkezett az egyik helybeli címére. Ebben a vonatkozó rendeletre hivatkozva felszólítják az illetőt, hogy közterületen ne tároljon mezőgazdasági eszközöket.
Kalányos Ferenc családjával együtt Maglócán él. Korábban a termelőszövetkezetben dolgozott, jelenleg pedig magángazdálkodó. Állatokat tart, földet művel. Mondják, szorgalmas ember. A Széchenyi utcában két háza áll egymás mellett – egyik inkább terménytároló – s az Arany János utcában is van egy ingatlana.

A levél szerint az utcán

Gondolhatnánk, hogy Kalányos Ferenc elégedett ember, ám ő mégis panaszkodik. Egyrészt a mezőgazdaság helyzete, másrészt egy felszólítás miatt. Történt ugyanis, hogy levelet kapott Bősárkány–Maglóca–Tárnokréti körjegyzőjétől, amelyben azt írják, hogy a helyszíni ellenőrzések során tapasztaltak szerint a címzett Maglócán, a Széchenyi utca 30. előtt tárolja mezőgazdasági felszereléseit, gépeit.

Különben bírság

Ám a község képviselő-testülete közterületek használatáról szóló rendeletében foglaltak szerint tilos a közterületen a fent említett dolgokat tárolni. Ezért azokat a kézhezvételtől számított nyolc napon belül el kell onnan vinnie. „Amennyiben ezen felhívásban foglaltaknak nem tesz eleget, úgy a vonatkozó rendelet 14. paragrafusa szerint 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal lehet sújtani. A meg nem fizetett pénzbírság elzárásra történő átváltoztatását lehet kezdeményezni a megyei főügyésznél” – fejeződik be a levél.

Nem tartja jogosnak

Való igaz, a Széchenyi utcai házak előtt a traktortól a pótkocsin, lovas kocsin és az ekén át egészen a ponyváig sok minden látható. Azonban Kalányos Ferenc állítja: mindig az utcán tárolta az eszközöket, amelyek a közlekedést sem a járdán, sem az úttesten nem akadályozzák. Ezért a felszólítást nem tartja jogosnak. Azt mondja, a Széchenyi utcai portájára nem férnek be az eszközök, Arany János utcába pedig azért nem akarja elvinni azokat, mert onnan már elloptak egy 200 ezer forint értékű fogast. Végezetül megjegyezte: amit lehet, azt azért majd az udvaron tárol.
Dr. Dóczy György körjegyző megkeresésünkre mindössze annyit mondott: az önkormányzati rendeletet mindenkinek be kell tartania.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom