Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Mesterházy: véget kell vetni az önromboló vitáknak

A szociáldemokrata pártok hagyományosan vitázók és sokszínűek, az önromboló vitáknak azonban azonnal gátat kell szabni - írta honlapján Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

A vasárnap az MTI-hez is eljuttatott közleményben a pártelnök úgy fogalmaz: "a szociáldemokrata pártok hagyományosan vitázóak és sokszínűek. Mégha olykor túlzásba is visszük a vitákat, akkor is csak ekképp alakulhat ki az a politikai irány, amely alkalmas lesz nemcsak Orbán Viktor leváltására, hanem azt követően az ország sikeres vezetésére is."

Mint írta, itt az idő a valódi egység megteremtésére. "A valódi egység nem azt jelenti, hogy rázárjuk az ajtót a vitatkozókra, hanem azt, hogy a vitatkozók meg tudnak egyezni egy közös álláspontban, amiért aztán küzdeni, tenni is hajlandók. A valódi egység közös célokat is jelent, ily módon ösztönöz és összekovácsol" - tette hozzá. Mesterházy Attila szerint az MSZP-nek partnerségre is szüksége van. Mint fogalmaz, az MSZP készen áll az önállóság tiszteletben tartásán alapuló együttműködésre minden demokratikus politikai és érdek-képviseleti szervvel. A demokratikus szövetség építéséhez azonban először a belső partnerség feltételét kell teljesíteni - írta.

Ha egymással nem értünk szót, hogyan köthetnénk szövetségeket? - tette fel a kérdést az MSZP elnöke. A valódi egység fair vitakultúrát is jelent, valamint azt is, hogy a vitáknak van végpontjuk és végeredményük, amelyet mindenki elfogad - tette hozzá. "A mi pártunk legyen csak olyan, mint a méhkas, de ne legyen olyan, mint a darázsfészek" - írta Mesterházy Attila. Szerinte olyan helyzetet kell teremteni, amelyben a munkára lehet koncentrálni. "Arra, hogy megmutathassuk az embereknek: van ellenzék, van remény a mostani kiábrándító helyzetben is. Ehhez kell a valódi egység. Mindenki döntse el, hogy ennek része kíván-e lenni. A hezitálás, a taktikázás, az üzengetés ideje lejárt" - írta a pártelnök.

Olvasóink írták

 • 4. Star-Spangled 2011. június 14. 02:33
  „Szocialdemokrata???? Ilyen MO-on soha nem letezett! Itt csak komcsi hazaarulok voltak mindig!!!!!1
  Ez a Mesterhazy(szerintem Gluk)ilyen buta amigo!”
 • 3. rommel 2011. június 12. 22:11
  „PERSZE !
  MINDIG MEGLÁTOGATOK EGY-KÉT SZOCIT VAGY LIBIT !”
 • 2. dünnyögő 2011. június 12. 21:21
  „rommel már tudja , mit gyártanak a kóterben.
  Lehet, hogy többet is tudna róla írni.”
 • 1. rommel 2011. június 12. 21:15
  „OSZOLJATOK FEL ÉS KÉSZ !
  AZ ORSZÁGNAK NINCS SZÜKSÉGE RÁTOK !
  SŐT , A BÖRTÖN MUNKA VÁR RÁTOK !
  FOCILABDA , ZACSKÓ...........STB. !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudott elmenekülni a szegedi bolti rabló

Egy kisboltot akart kirabolni egy férfi, de az alkalmazottak és egy vásárló megakadályozták, hogy a… Tovább olvasom