Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Mesterházy: utópia a teljes ellenzéki összefogás

Mesterházy Attila szerint utópia a teljes ellenzéki összefogás, szerinte ugyanis a választási törvényben az az egyik legnagyobb fideszes csel, hogy ötszáz aláírás begyűjtésével bárki elindulhat a választásokon, így sok párt lesz a szavazócédulán. Az MSZP elnöke a Népszabadságnak adott interjújában azt is közölte: számára zsákutca minden olyan stratégia, amely csak az ellenzéki torta újraszeleteléséről szól.
A napilap pénteki számában megjelent interjúban Mesterházy Attila hangsúlyozta: itt az ideje felismerni, hogy az ellenzéki összefogással kapcsolatban több téves várakozás van. Tévedés, hogy pusztán az összefogás automatikusan győzelmet hoz. Illúzió, hogy a választáson összesen három jelölt fog indulni. Nem csak a Fidesz, a Jobbik és egy bármilyen demokratikus összefogás lesz a szavazólapon - sorolta.

Szerinte bőven lesznek olyanok, akik ötszáz aláírás begyűjtésével elindulnak a választáson. Nem is beszélve arról, hogy az LMP, a 4K!, Szili Katalinék vagy akár a most megalakult Ángyán-féle szerveződés is indítani fog jelölteket.

A Demokratikus Koalícióval kapcsolatban azt mondta, nem látnak olyan földindulásszerű változást, amely azt bizonyítaná, hogy az Együtt-PM-mel kötött szövetség ne lenne kellően erős a kormányváltáshoz. Ha nincsenek éles kanyarok, a sofőrnek sem kell állandóan rángatni a kormányt - fogalmazott Mesterházy Attila.

Azzal kapcsolatban, hogy Lendvai Ildikó arról beszél, a DK-val kell bővíteni a szövetségesi kört, azt mondta: az mindig is az MSZP egyik nagy értéke volt, hogy demokratikus módon, sokféle vélemény vitatkozott egymással házon belül. A másik nagy érték az, hogy a stratégiai kérdésekben megfogalmazott különvéleményeket nem a nyilvánossággal osztottuk meg - mondta.

Mesterházy Attila közölte, a választás Magyarország és a magyar emberek sorsáról szól, és ha a Fidesznek további négy éve lenne kormányon, az már visszafordíthatatlan károkat okozna.

A bajai videofelvétel ügye kapcsán azt mondta, azt személy szerint azért élte meg rosszul, mert az MSZP napokon át olyanért vitte el a balhét, amiben tökéletesen és teljesen ártatlan. "Meggyőződésem, hogy ez egy előre megtervezett provokáció volt ellenünk" - közölte.

Olvasóink írták

 • 7. rommel2 2013. november 22. 19:59
  „BALOS ÖSSZEFOGÁS ...........................................
  EZ OLYAN MINT AMIKOR A ZSEBESEK EGYÜTT DOLGOZNAK ,
  DE A ZSÁKMÁNYON ÖSSZEVESZNEK ................................
  PEDIG A ZSÁKMÁNY UTÁN AZ ÉVEK IS KÖZÖSEK ...............”
 • 6. WeiseÖdenburg 2013. november 22. 16:19
  „4. öröksoproni 2013.11.22. 11:58,5. Goldmund 2013.11.22. 12:45 .

  A nagyobb probléma az egész világ érzi a válság okozta sebeket.Tegnap egy a tengerentúlról érkező és egy Ausztriában élő és dolgozó személyekkel beszélgettem. Az első elmondta,náluk is nagyon érzik a probléma súlyát,kinek nincs tartaléka az ne legyen beteg,ne legyen problémája. Bővebbet is kifejtett pár gondolatot,de nem szeretném tálalni.A sógoréknál élő és dolgozó magyar,elmondja megkezdődött a szigorú takarékosság az állami cégeknél,továbbá rengeteg a munka nélküli és az idegen,nem engedik a túlórát. Mindkettő együttes véleménye Európában Svájc a stabil ország,de nem is engedi be a gazdasági menekülteket.A tengerentúli pénzügyi rendszer káros hatását érzi a Mutter népe is. Az aktív külpolitikai tevékenységnek amit a sokat szidott kormány képvisel,ha lesz hozadéka beindul a gazdaság. A keleti piac felé való nyitás lassan beérik. Azerbajdzsánban rengeteg a pénz és van bőven feladat.
  Említeni lehetne még két államot a térségből.A politikusok a világon majdnem mindenütt ügyesek. Kérdés végig tudják e vinni az elképzelésüket.A probléma megoldását nem a nagy vízen túlról végzik el.Itt kell megoldani.
  Egy közgazdasági szakember szerint Orbán vagy zseni és nagy hazafi,vagy kalandor.Véleményem szerint az előbbi .”
 • 5. Goldmund 2013. november 22. 12:45
  „Egyetértek az előttem szólókkal!

  Még egy megjegyzés:
  "nem látnak olyan földindulásszerű változást, amely azt bizonyítaná, hogy az Együtt-PM-mel kötött szövetség ne lenne kellően erős a kormányváltáshoz."
  Miféle kormányváltásról hablatyol ez a szánalmas Mesterházy???? Örüljön, ha az Együtt-PM-mel meg tudja közelíteni azt az eredményt, amit 2010-ben elértek!
  Szerintem a következő parlament összetétele ilyen lesz:
  Fidesz: több, mint 2/3. A maradékon fele-fele arányban osztozik a Jobbik és az MSzP-Együtt-PM. Más be sem jut.
  De lehet, hogy csak 4-5 egyéni körzetben győztes MSzP-s és 4-5 Jobbikos ül a parlamentben, a többiek mind fideszesek lesznek.

  És nem azért, mert olyan jól kormányoztak és becsületesen politizáltak volna!!!”
 • 4. öröksoproni 2013. november 22. 11:58
  „Na, csak belátta végre! Már csak azt kellene belátnia, hogy ahogy a jelenlegi kormányt, úgy őket sem akarja senki viszontlátni a következő 4 évben. Marad a fidesz, valahogy csak túléljük, és középen létre kell jönnie egy pártnak, hogy a most szavazni nem akarók tudjanak kit választani.”
 • 3. WeiseÖdenburg 2013. november 22. 11:40
  „1.-2. Szerintem tárgyilagosan látja,hogy az MSZP logisztikájára építve akarnak a hatalomban jutni. a következő héten,már valamelyik könyöke mögött találná magát. Nem véletlenül nem akart szövetséget kötni egyik féllel sem.Azt is látja az MSZP.-nek további reformokra van szüksége és ennek véghezviteléhez időre van szükség.”
 • 2. load 2013. november 22. 09:53
  „Mesterházy sokat tett azért, hogy most igaza legyen.”
 • 1. dödike 2013. november 22. 08:46
  „Ezek után örül a Viki mert bejön a terve és székből nézi végig az ellenzék széthullását.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormányfő ismét kiállt az egy számjegyű szja mellett

Ismét kiállt az egy számjegyű személyi jövedelemadó (szja) mellett Orbán Viktor miniszterelnök. Tovább olvasom