Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Mesterházy: az Orbán-kormányban a kimondott szó az ellenkezőjét jelenti

Mesterházy Attila szerint az Orbán-kormány eddigi tevékenységéből az derül ki, hogy a kimondott szó az ellenkezőjét jelenti; az MSZP elnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott írásában úgy véli: ha van "kulcs" az Orbán-kormány tevékenységének megfejtéséhez, akkor az az, hogy "minden másképp van".
Mesterházy Attila szerint a kormány által nyugdíjügyben meghirdetett, a magánnyugdíjpénztár és a társadalombiztosítás közötti szabad választás valójában kényszerítést és zsarolást, az adócsökkentés pedig százezrek számára adóemelést jelent. Mint leszögezte: a családok fennen hirdetett támogatása elvonást hozott azoknak, akiknek létfontosságú a családi pótlék és a gyes szerény összege, a "soha nem lesz megszorítás" típusú fogadkozások pedig egy kétezer milliárdos megszorító csomagot jelentenek. A Széll Kálmán Terv magyarul: Orbán-csomag - fogalmazott Mesterházy Attila. Az államadósság elleni küzdelem valódi jelentése 500 milliárdos lyuk "ütése" a költségvetésen az adórendszer igazságtalan átalakításával, majd újabb 500 milliárdos nettó adósságnövelés a MOL-részesedés megvásárlásával, a valutaalap elleni szabadságharc "nagy sikere" az IMF-hitelből történő részvényvásárlás - sorolta az ellenzéki párt elnöke. A szocialista politikus szerint az Orbán-kormány eddigi ideje alatt a konzultáció és a vita jelentése diktátum, akárcsak a tárgyalásé, a diplomácia jelentése sértődés és sérelmi politika, a külkapcsolatok eredménye a bezárkózás. "Az elszámoltatás üldözést jelent, a korrupció elleni harc valódi tartalma pedig osztogatás barátoknak, rokonoknak, üzletfeleknek" - emelte ki. Mesterházy Attila úgy látja, az igazságos társadalomért igaz szóval kell politizálnia az MSZP-nek, hogy az embereknek legyen újra bizalmuk a politikában, a demokráciában, abban, hogy nem hálózhat be mindent a hazugság. "Ez a bizalom jelenti majd a kormányváltás alapját. E bizalomra kell ismét méltóvá válnia az MSZP-nek" - hangsúlyozta a pártelnök.

Olvasóink írták

 • 3. Yoav-Ben-Meir 2011. június 06. 15:36
  „2-es!!
  Mesterhazy CSAK akkor!!
  de!!
  OV akkor is amikor Hallgat!!!-es Ez Nagyobb hiba!!”
 • 2. pozdorja 2011. június 05. 18:17
  „Mesterházynak mozog a szája == hazudik.”
 • 1. csompi1 2011. június 05. 16:58
  „Mint a kormány botcsinálta, amatőr szóvivője kijelenthetem: Mesterházy úrnak teljes mértékben igaza van, ő egy: -szimpatikus, -szép és -okos -nő !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánfutóról leborult üvegek rongáltak meg egy parkoló autót Budapesten

Két sávot lezártak vasárnap reggel Hungária körúton, mert egy kisteherautóról leakadt utánfutóról… Tovább olvasom