Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP megoldja a hiteltörlesztést

Az MSZP elnökének közlése szerint az elmúlt négy évben nehézséget okozott pártjának a hitelei törlesztése, de megoldották, és következő négy évben is meg fogják oldani ezt.
Mesterházy Attilát szerdán, a parlament alakuló ülését előkészítő megbeszélés után kérdezték erről, miután az elmúlt napokben több sajtóorgánum is foglalkozott az MSZP pénzügyeivel.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy az MSZP eddig is és a jövőben is takarékos gazdálkodást folytat; arra törekszenek, hogy a jelenlegi költségszintjüket finanszírozni tudják és a működésen se kelljen változtatni. Megismételte, hogy az MSZP számláját senki sem zárolta.

Elmondta, hogy - pártelnökként - örökölte ezt a hitelállományt, és nem keresi az MSZP pénzügyi helyzetének felelőseit, azt négy évvel ezelőtt kellett volna. Közömbösnek tartja, hogy a hitelek felvételekor ki volt a pártelnök, mert szerinte ő is hasonló döntést hozott volna akkoriban.

Téves információnak nevezte azokat a sajtóhíreket, hogy az elmúlt négy évben az MSZP hitelt vett volna fel. "Elég volt nekünk az is, hogy ezt próbáljuk tisztességgel fizetni határidőre" - fogalmazott.

Mesterházy Attila beszélt arról, nem tudja, milyen volt az az időszak, ami miatt fontos volt ezeknek a hiteleknek a felvétele. Ismertetése szerint ingatlanvásárlásra két hitelt vettek fel, az egyiket, egy kedvezményes konstrukciót a Magyar Fejlesztési Banktól. Helyes lépésnek értékelte az ingatlanfejlesztést, míg a Jókai utcai székház megvételét "úgymond kényszernek", mert eladták a korábbi, Köztársaság téren lévőt.

A folyószámlahitel a párt folyamatos likviditását biztosította, egyfajta áthidaló segítségként, mert az állami támogatás szakaszosan érkezik - fejtette ki Mesterházy Attila, technikai kényszernek nevezve ezt a hitelt, ami nélkül nehéz lenne finanszírozni a pártot.

Az MSZP elnöke szerint a mértékkel van gond; egy ekkora költségvetéssel rendelkező pártnak, mint az elmúlt négy évben az MSZP volt, nagyobb terhet jelent a hiteltörlesztés, mint amikor még 198 fős volt a párt frakciója.

Mesterházy Attila elmondta, átalakította az MSZP szervezeti struktúráját, hogy ilyen körülmények között is meg tudják őrizni az embereiket, az infrastruktúrát, és tudják finanszírozni a hiteleiket.

Mint mondta, pontosan nem tudják, hogy mekkora állami támogatást fognak kapni, az majd az alakuló ülés után derül ki. Ez igaz a pártra, a pártalapítványra, és a frakcióra - tette hozzá, megjegyezve, hogy tiszteletben tartják a közös, ötpárti lista miatt megkötött politikai megállapodást a források felosztására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő Péter is részt vesz XXIII. János és II. János Pál szentté avatásán

Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke is részt vesz XXIII.… Tovább olvasom