Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP 2014-re készül

A szocialista párt 2014-re a választók számára vonzó alternatíva lesz - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Népszava szombati számában megjelent interjúban.

A szocialista párt 2014-re a választók számára vonzó alternatíva lesz - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Népszava szombati számában megjelent interjúban, amelyben elmondta azt is, hogy szerinte a mostani kormányzás minőségét látva, a szocialista párt - minden hibájával, tévedésével együtt - már most alkalmasabb a kormányzásra.

Úgy vélte, hogy az elmúlt egy év arról szólt, hogy nem tűnt el a párt, stabilizálta magát, és bebizonyította: igenis számolni kell vele a következő húsz évben is. Hozzátette, hogy szerinte ellenzék ilyen nehéz helyzetben még sohasem volt, mint most. A gond nem pusztán az, hogy kétharmada van a kormánynak, hanem az, hogy visszaélnek ezzel a parlamenti kétharmaddal - mondta. Úgy vélte, csak társadalmi összefogással lehet megálljt parancsolni és érdemi egyeztetésre, meghátrálásra kényszeríteni a kormánypártokat. Szerinte csak úgy érhetik el, hogy a bizonytalan választók feléjük forduljanak, ha a média nyilvánossága előtt a társadalmi problémákkal foglalkoznak. "Most azt kell bebizonyítanunk a választópolgároknak, hogy tanultunk az elmúlt időszak hibáiból, és egy hiteles, modern politikával adunk választ az ország gazdasági és strukturális problémái mellett az emberek hétköznapi gondjaira is" - fogalmazott.

A párton belüli feszültségekről szólva Mesterházy Attila azt mondta: vannak olyan kezdeményezések, amelyek a médianyilvánosságért születnek, s így elterelik a figyelmet arról az építkezésről, amelyre szerinte a pártnak szüksége van. Hozzátette: markánsan eltérnek a vélemények bizonyos kérdésekben, de ezeket nem a médián keresztül kell megbeszélni, hanem a belső fórumokon. "Az emberek nem szeretik a vitatkozós pártokat, helyette egységet és összefogást akarnak látni" - mondta. A pártelnök szerint az elmúlt nyolcévi kormányzás természetesen konzerválta a párton belüli viszonyokat is. A megújulás folyamata pontosan arról szól, hogy a terep mindenki számára nyitott. "A pártelnöknek tehát az a dolga, hogy mindenki megtalálja a helyét és szerepét abban a közös darabban, amelyet játszunk. És igen, van, amikor egy szerepet már nem annak kell játszania, akinek eddig, de ez nem azt jelenti, hogy őrá már nincs szükség, csak most másik szerepet kell vállalnia, mondjuk egy mellékszerepet. Akkor van baj, ha valaki erre nem hajlandó vagy a mellékszerepből állandóan a bonvivánt akarja eljátszani. Ilyenkor szólni kell neki, hogy nem ez a dolga. És ha ezt nem tudja elfogadni, akkor keresnie kell magának egy másik színházat" - mondta az interjúban.

Olvasóink írták

 • 5. BJ.MÓVÁR 2011. május 28. 23:56
  „Most valóban lehet változtatni az ország sorsán,de ilyen hatalmi gőggel ahogy most teszik remélem pofára fognak esni! Miért ne lehetne a sarkalatos dolgokról /csak példának: állampolgárság ,szavazati jog/népszavazást tartani?!
  Miből képzelik,hogy ezzel az ország többsége egyetért,ha nem kérdezik meg? Az azért mégiscsak pofátlanság lenne,ha olyanok is szavazhatnának az ország ügyeiben,akik egy kanyi vasat se adóztak még Magyarországon!!! Meg mire való zaklatni az embereket? Bicikliseket minden ok nélkül szondáztatni,szemétség!!!! Ez normális országokban ahol normális kormány intézi a dolgokat zaklatásnak minősül!”
 • 4. asvel 2011. május 28. 19:24
  „2. BJ.MÓVÁR 2011.05.28. 14:19

  Ez nem újdonság, az elmúlt években egyszer sem kérték ki az emberek véleményét a változások előtt!
  Nincs értelme a népszavazásnak, mert ezek olyan kérdések, amikre nem lehet egy igennel vagy nemmel válaszolni!
  Ha jól megnézed a tiltakozásokat a kormány minden egyes döntésével az emberek egy része egyetért, egy része nem. Nem pártszimpátia alapján, hanem aszerint, hogy kinek mi az egyéni érdeke! Ha egymás mellé rakod az elmúlt fél év nyilatkozatait, az jön ki belőle, hogy minden társadalmi csoport egyetért a negatív változásokkal, persze csak azzal ami őt nem érinti!”
 • 3. Neeskens 2011. május 28. 14:45
  „Rommelka azért ne legyél ilyen szigorú a fidesszel!”
 • 2. BJ.MÓVÁR 2011. május 28. 14:19
  „Sajnos sokan fognak szavazni az MSZP-re, a mostani kormány tesz róla! Nem konzultációra kell kérni az embereket,hanem népszavazással kell kijelölni a jövő útját! Azt,hogy mit írnak vissza ,nem ellenőrzi senki,azt hazudnak,amit akarnak!Ilyen népnyomorító,megalázó intézkedések után,amit az első évükben hoztak meg is érdemlik majd a bukást!!! Az olajügyeket miért nem hozzák nyilvánosságra? mindenki érdekelne kik ülnek még mindig a parlamentbe esetleg a kormányba az olajmaffiózók közül!!!”
 • 1. rommel 2011. május 28. 11:59
  „BE SEM FOGTOK JUTNI A PARLAMENTBE !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társadalmi egyeztetésen két környezetfejlesztési témájú pályázat

Két környezetfejlesztési témájú pályázatot bocsátott társadalmi egyeztetésre a Nemzeti Fejlesztési… Tovább olvasom