Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Mesterházy Attila a párt új elnöke

Mesterházy Attila, az MSZP szombati tisztújító kongresszuson megválasztott új elnöke szerint Magyarország jövője azon áll vagy bukik.

Mesterházy Attila, az MSZP szombati tisztújító kongresszuson megválasztott új elnöke szerint Magyarország jövője azon áll vagy bukik, sikerül-e megszervezni a társadalmi ellensúlyt "az orbáni túlhatalommal szemben"; a politikus még elnökjelölti beszédében azt hangsúlyozta, hogy az MSZP egységének szétzilálása a párt végét jelentheti, amihez ő nem lesz partner.

A szocialisták távozó elnöke, Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: az MSZP elmúlt egy évben története legdrámaiabb esztendejét élte át, a párt megmaradt, egyben maradt, de ennél többet nem sikerült elérnie. Mesterházy Attilát 87 százalékos támogatottsággal választotta pártelnökké a szombati rendkívüli tisztújító kongresszus;

az elnökhelyettes Balogh András nagykövet, az alelnökök Kovács László volt uniós biztos és Szabadkai Tamást korábbi országgyűlési képviselő lettek. A kongresszus elnökségi tagnak választotta továbbá Bárándy Gergelyt, Csabai Lászlónét, Harangozó Tamást, Herczog Editet, Katona Tamást, Korózs Lajost, Kunhalmi Ágnest, Puch Lászlót, Szanyi Tibort, és Teleki Lászlót. Közülük csak Mesterházy Attila, Bárándy Gergely, Herczog Edit és Puch László volt tagja az előző elnökségnek is. A választmány elnöke Simon Gábor maradt.

A kongresszus a korábbi kettő helyett egy elnökhelyettest, három helyett két alelnököt, és tíz elnökségi tagot választott. A pártelnöki és a választmányi elnöki poszton kívül mindenhol több jelölt mérkőzött meg egymással.

Olvasóink írták

 • 4. nagyarpad46 2010. július 11. 17:38
  „A TV-t nézve 2010.07.10-én teljes unszimpatikus, utálatos és undoritó mennyilvánulást mert megengedni , a szab adon megválasztott, nagy tekintélyü Orbán Viktor miniszterelnök ur ellen. Mostmár tudomásul kellene venni, mert eltelt egy pár hét, hogy a nép szavazata alapján 2 fő képviselő jutott be a parlamentbe, a többi jogtalanul ül ott, a mi pénzünkön. Biztos vagyok benne, az elmúlt hetek parlamenti viselkedései alapján és a tv. nyilatkozatokban történt megnyilvánulások szerint, ha a népen múlna , még azt a két széket sem engednék, nem azt az 57 embert aki jogosulatlanul, teljesen feleslegesen ül bent. Ha Ön, mint tanult ember, egyszer magába szállna, ami ugy látszik, hogy sikertelen, akkor tudomásul kellene venni azt a hatalmas vereséget, amit nem Orbán Viktor mért Önökre, hanem a nép. Mert 8 év alatt, ami csak eljátszható Önök eljátszották a néppel, aki Önöket ez idő alatt jó létbe tartotta. Közben ez a nép nem is tudja elképzelni, de végtelenül megsinylette. Hát ezen kellene elgondolkoznia, és nem mindenben gátolni a FIDESZ tetteit. Az ellenzék nem abból áll, hogy állandóan szit,elégedetlenkedik.
  Tisztelettel: Nagy Árpád”
 • 3. nasi12 2010. július 11. 14:56
  „Csak Győrbe ne jöjjön vissza!”
 • 2. fortuna54 2010. július 11. 13:40
  „Hát ezek még mindíg vergödnek?”
 • 1. SC 2010. július 11. 12:10
  „Kit érdekel???????????????????????????????????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átpördült egy autó az M5-ös autópályán a szemközti sávba

Átpördült egy autó az M5-ös autópályán a szemközti sávba, ám szerencsére ott nem ütközött senkivel. Tovább olvasom